Новини от област Стара Загора и България

Местни избори 2023

50 авторитетни старозагорци с подкрепа към Живко Тодоров за четвърти кметски мандат

50 авторитетни старозагорци с подкрепа към Живко Тодоров за четвърти кметски мандат
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Инициативна група от 50 авторитетни граждани на Стара Загора подкрепя Живко Тодоров за четвърти кметски мандат. В групата влизат общественици, утвърдени в професиите си хора и представители на бизнеса, съобщиха на пресконференция трима от инициаторите – Вени Петрова, Антон Тонев и доц. Емил Славов.

В Инициативната група влизат още известни старозагорци като IT специалистът Велизар Димитров, шампионът по лека атлетика Емилия Драгиева, балетната прима Силвия Томова, офталмологът доц. д-р Димитър Джелебов, председателят на БЛС в Стара Загора д-р Генка Пейчева, детският писател Димитър Никленов, ученият Алексей Стоев, математикът Любомир Любенов, бившият ректор на ТрУ проф. Иван Станков, бившият кмет на Стара Загора проф. Цанко Яблански, арх. Иван Иванов и други.

„В инициативната група влизат онези хора, които носят позитивната енергия за развитието на града“, каза пред журналисти доц. Емил Славов - „Ние нямаме политически амбиции. Събрахме се, за да уверим нашия настоящ кмет, че има подкрепа от хората в града за нов мандат. Затова направихме подписка, като идеята ни беше да съберем около 40 души, но само за седмица те станаха 50.

"Поканихме Живко Тодоров и му връчихме подписката с имената на тези 50 души, членове на инициативната група“, каза Вени Петрова. Тя обясни, че преди 6 месеца в неформален разговор са стигнали до извода, че е редно проектите, които са започнали в община Стара Загора, да бъдат продължени от човека, който най-добре може да се справи с тази работа - Живко Тодоров.

"Отчетохме, че той каза, че няма да се кандидатира за четвърти мандат. Направихме неформална среща с него и му обяснихме каква е идеята ни. На първата ни среща, той беше категоричен, че няма да се кандидатира. Продължихме да търсим начин да разговаряме с него в тази посока", разказа Вени Петрова.

Според членовете на Инициативната група Живко Тодоров е консенсусен човек, с богат опит. Бил е млад, когато е застъпил в първия си мандат, но днес е в най-добрата възраст и с много опит. "Искрено вярваме, че той ще бъде кметът визионер, обявиха от инициативната група.

Те очакват през следващите дни Живко Тодоров официално да обяви дали ще се кандидатира за следващ кметски мандат, като според инициативната група е правилно кандидатурата му да бъде издигната от неговата партия ГЕРБ.

По-късно в някои централни медии изтече информация от централата на ГЕРБ, че Изпълнителната комисия на партията е номинирала Живко Тодоров като кандидат кмет на Стара Загора на местните избори на 29 октомври.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика