Новини от област Стара Загора и България

Футболни звезди играят благотворително за паметник на Кирил и Методий в Сърбия

1154 11/05/2021 13:00 Общество България
Футболни звезди играят благотворително за паметник на Кирил и Методий в Сърбия
Divident.€U Divident.€U

Благотворителен мач между звезден отбор с ветерани от националния отбор по футбол на България и сръбския женски футболен гранд "Трейс Машинац" от град Ниш ще подкрепи идеята за изграждане на паметник на Св. Св. Кирил и Методий в двора на българската гимназия в сръбския град Цариброд. В училището учат 240 деца, които изучават свой майчин език - българския.

Още по темата: Инж. Николай Михайлов с дарителска кампания за строеж на паметник на Кирил и Методий в Сърбия

Инициативата за изграждане на паметника е на председателя на Надзорния съвет на пътно-строителната компания "Трейс Груп Холд" проф. инж. Николай Михайлов. Негова е и идеята за организиране на благотворителната футболна инициатива с участието на футболните звезди на България от близкото минало, която получи подкрепата и на Българския футболен съюз.

Демонстративният мач ще се състои на 16 май, неделя, от 16 часа, на националната футболна база "Бояна" в София. Наред с футболната среща ще има и тържествена програма с аукцион за набиране на средства за строежа на паметника.

Своето съгласие да се изправят срещу "амазонките" на Сърбия са дали родни звезди като Емил Костадинов, Даниел Боримиров, Гошо Гинчев, Георги Иванов - Гонзо, Елин Топузаков, Христо Йовов, Росен Кирилов, както и националните селекционери на мъжкия, младежкия и юношеските ни гарнитури до 19 и до 17 г. – Ясен Петров, Александър Димитров, Ангел Стойков и Йордан Петков и много други.

Утре, 12 май, сряда, БФС кани медиите на пресконференция по повод благотворителната кауза и предстоящия мач в Амфитеатралната зала на НФБ „Бояна“.

Всеки, който иска да подкрепи благородната инициатива, може да го направи чрез дарение на следната набирателна банкова сметка в лева:
УниКредит Булбанк АД, IBAN: BG32 UNCR 7000 1523738059, BIC: UNCRBGSF.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество