Новини от област Стара Загора и България

Близо 50 първокласници прекрачиха за първи път прага на родното школо в Гурково

Близо 50 първокласници прекрачиха за първи път прага на родното школо в Гурково
Divident.€U Divident.€U

„На добър час!“ – пожела кметът Кънчо Папазов на учениците от СУ „Христо Смирненски“ в Гурково. „Създавайте нови приятелства и вярвайте на вашите учители, защото те ви водят по пътеките на знанието така, че да станете образовани и добри граждани на Гурково и на България“.  Близо 50-те първокласници получиха от кмета „Мечешка история“ на гурковската авторка Мими Иванов с пожеланието да учат успешно и да обичат родното училище с цялото си сърце.

„Радвам се, че виждам по-големите ученици по-уверени и по-щастливи. Да си добър родител не е лесно днес, надявам се, че ще сте близо до децата си, вдъхвайте им увереност, подпомагайте ги да учат и да растат с успехите и несполуките. Днес нашите учители са съвременни будители, те са и добрият пример за учениците“, каза в словото си Папазов.

Той подчерта, че „симбиозата Община - училище – ученици – родители е в интерес на бъдещето на подрастващите и на младите хора в Гурково. Училището започва от семейството, преминава през площадките за игра, спортните зали, парковете, социалните мрежи и продължава в заобикалящата ни среда, изпълнена с предизвикателства. Затова е нужна пълноценна подкрепа“. Кметът Папазов връчи грамоти на учениците, които участваха в общинския конкурс „Аз обичам Гурково“ по повод 50-годишнината на града.

Коментари към новината

Още новини от Образование