Новини от област Стара Загора и България

Завършиха първия по рода си затворен комплекс от къщи „Аязмо Парк“ в Стара Загора (ВИДЕО)

23314 03/11/2022 10:34 Строителство Имоти
Съдържание от Загора Пропъртис Съдържание от Загора Пропъртис

Жилищният комплекс разполага с 23 напълно завършени и озеленени къщи, които вече са в продажба

Първият по рода си затворен комплекс от фамилни къщи в чертите на Стара Загора е напълно завършен и вече са продадени няколко от тях.

Комплексът се състои от 23 потънали в зеленина съвременни къщи с индивидуална архитектура и различна по големина жилищна площ и дворове. Наречен е не случайно „Аязмо Парк“, защото е разположен непосредствено под боровите гори на парк „Митрополит Методий Кусев“ – Аязмото. В комплекса е осъществена идеята за живот в паркова среда. Локацията му е на десетина минути от центъра на града пеша и в същото време буквално се къпе в чистия въздух и красиви гледки на Аязмото.

Комплекс „Аязмо Парк“ се намира източно от сградата на НАП – Стара Загора и на около 150 м над Мол Галерия и граничи със строящия се комплекс „Естети Хоумс“. Заедно двата комплекса ще оформят красивата визия на нов елитен квартал в Стара Загора.

„Аязмо Парк“ отсега подсказва коя ще бъде отличителната черта на този нов комплекс– модерни еднофамилни жилищни постройки на не повече от два етажа сред зелени дворове, декорирани с богата екзотична растителност.

Великолепните къщи са разположени върху площ от 14 дка. Инвеститорът „Загора Пропъртис“ не е пестил средства в озеленяването, в качеството на строителните материали, изолации и отопление. Веднага се забелязват модерните системи за поддържане на общите части, на зелените площи и на дървесната растителност.

За да запази жилищният комплекс духа на създадения от митрополит Методий Кусев парк „Аязмото“, в него са засадени над 150 вида растителност, много от тях вечно зелени, както и редки екзотични видове като ягодово дърво, пинии, каменен дъб, лимонов кипарис и други. В слънчевите есенни дни те изглеждат още по-красиви.

За да се поддържа цялото това зелено богатство, инвеститорът е изградил дискретно капково напояване и съвременна поливна система с торо инжектиране, като целият процес е напълно автоматизиран. Даже и косачките за трева са с батерии за да не притесняват живущите.

Естествени материали, високи френски прозорци, много светлина, обширни всекидневни, уютна камина, по 4 спални в къща, всяка от които със собствена баня. Това са само малка част от удобствата, които пазят красивите къщи от „Аязмо Парк“ за бъдещите си собственици.

Четири от къщите са по 350 кв.м разгърната жилищна площ . Две от тях вече са продадени. Останалите 21 къщи са с разгърната жилищна площ от 270 кв.м. с два надземни етажа. Всички къщи са с по две безплатни покрити паркоместа като бонус.

Комплексът е подсигурен със собствен водоизточник, новоизградена ВиК и улично осветление, захранвано от соларна инсталация. Къщите имат подово водно отопление/охлаждане, подготовка за монтиране на термопомпа и газов котел. Комплексът е газифициран.

Вложените от инвеститорите средства за създаване на това приказно за живеене място надхвърлят 9 млн. евро.

Идеята за този комплекс се роди преди няколко години, казва Динко Динев – управител в „Загора Пропъртис“. „Искахме да създадем комплекс в Стара Загора, какъвто няма до момента. Не сме пестили сили, фантазия и средства“, допълва той.

Строежът на къщите и оформянето на парковото пространство около тях продължава 2,5 години. Управителят признава, че му е било нужно време, за да обмисли и осъществи прецизно всеки детайл.

„Започваме продажбите на къщите от комплекс „Аязмо Парк“ едва след като всичко в него е напълно завършено – улици, осветление, комуникации, озеленяване, декорация, подземна инфраструктура.
Не бързахме да продаваме „на зелено“, защото искаме бъдещите собственици на тези домове да видят с очите си крайния продукт и да го обикнат от пръв поглед, да го почувстват като свой мечтан дом“, обясни г-н Динев.

„Наблегнахме най-вече на парковата среда. Мястото е атрактивно - от една страна граничи с най-хубавия парк на Стара Загора – Аязмото, а в същото време е близо до централна градска част. От тук до центъра на града са само 10 минути пеша“, допълва Динко Динев.

Комплексът вече е с Акт 16 и очаква с нетърпение своите обитатели. Цената на къщите е 1200 евро/кв.м. без ДДС.

Повече информация за продажбите може да получите на сайта www.zagorapark.bg (сайтът е в процес на разработка) и на телефони +359996969696 и +359888937829.

Коментари към новината

Още новини от Строителство