Новини от област Стара Загора и България

1200 фиданки залесиха на опожарена територия служители на ТЕЦ 2 и ДГС - Стара Загора

6920 05/03/2024 17:41 Общество България
1200 фиданки залесиха на опожарена територия служители на  ТЕЦ 2 и ДГС - Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Горските служители от ТП „Държавно горско стопанство – Стара Загора“ извършиха залесяване край с. Богомилово с 1200 бр. фиданки от черен бор. Служители от "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД се присъединиха към инициативата и помогнаха на лесовъдите със засаждането на дръвчетата. Държавната горската територия от 4 дка е била опожарена преди години и само за няколко часа беше отново залесена от горските служители и доброволците.

Ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД благодари на инж. Димчо Радев – директор на „Югоизточно държавно предприятие – Сливен“, както и на инж. Иван Чергеланов – директор на териториално предприятие „Държавно горско стопанство – Стара Загора“, за партньорството и професионализма и изразиха увереност, че и занапред ще продължи ползотворното сътрудничество.
Средногодишно пожарите на територията на Югоизточно държавно предприятие засягат над 13 000 дка гора, което е площ сравнима с размерите на 1850 футболни игрища. Лесовъдите винаги апелират за повишено внимание при боравене с огън на открито и напомнят, че паленето в гората е забранено, освен на обозначените за това места. Бъдете отговорни!

Коментари към новината

Още новини от Общество