Новини от област Стара Загора и България

Готвят двойно увеличение на таксите за „Зелена зона“ в Стара Загора

Готвят двойно увеличение на таксите за  Зелена зона  в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Да се увеличат двойно таксите за „Зелена зона“ в Стара Загора предлага общинска администрация. Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общинския съвет на 29 февруари.

Досега един час паркиране в централна градска част беше на цена от 1 лев. При гласуване за предложените промени, новата цена на час престой ще бъде 2 лева.
Предвижда се и повишение и на годишните карти за паркиране за бизнеса. В Предложението е записано „За служебно паркиране на МПС, собственост или ползвани по силата на договор от предприятия и организации, в режим на предплатен абонамент на терените общинска собственост определени като "Зелена зона" по смисъла на Наредбата за обществения ред при ползване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора се заплаща годишен абонамент – 1000 лв“.

Измененията се предвиждат в проект на Наредба за изменение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора. Тя ще бъде разгледана като втора точка от дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Целта на проекта е да се ограничи трафика, да се стимулира използването на градски транспорт и алтернативни методи на придвижване, да се повиши качеството на въздуха, както и да се улеснят гражданите, живеещи в централните части.
Настоящото изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора е в пълно съответствие с европейското, националното и местно законодателство, е записано в предложението.
Работи се по проект за цялостна нова система за паркиране в Стара Загора. На автоматите вече ще може да се плаща с карти. Ще има възможност и да се проследят свободните места за паркиране в града.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество