Новини от област Стара Загора и България

Обучение за млади природолюбители организира Спасителен център за диви животни "Зелени Балкани"

Обучение за млади природолюбители организира Спасителен център за диви животни Зелени Балкани
Divident.€U Divident.€U

Спасителният център за диви животни и птици към "Зелени Балкани" в Стара Загора организира за първи път целодневно обучение за млади природолюбители. То ще се проведе от 30-ти март до 6-ти април.
От сдружението съобщават, че между всички кандидати ще бъдат подбрани 15 младежи, след предварителен кратък разговор. Записванията за интервю стават до 15 март, включително, до запълване на местата.

Заниманията ще са всеки ден от 9,30 до 17,00 часа, а отправната точка е Спасителният център за диви животни. Ето някои от дейностите, които са предвидени за младите природозащитници:

* Дискусии и презентации на теми, като разделно събиране на отпадъци, запознаване с дейността на "Зелени Балкани", "Натура 2000" и защитените територии в България и други.

* Запознаване с работата на ветеринарните лекари на Спасителния център и доброволчество в клиниката на Центъра.

* Дейности на терен – пролетно почистване и освежаване на двора и помещенията на птиците в Центъра, подготовка на храна и хранене на животните, подготовка на терена за освобождаване на ловни соколи в района на Стара Загора.

* Обучение по разпознаване и наблюдение на птици на терен.

* Посещение в зоопарк Стара Загора и запознаване с работата на зоопарковия служител.

* Участие в подготовката и освобождаването на лекувани в Спасителния център животни.

Ментори на младежите ще бъдат д-р Руско Петров, управител на Спасителния център и младата колежка Дени, която отговаря за образователните ни дейности. А, ето и някои организационни детайли:

Участието е срещу заплащане от 25 лева на ден. Минималният брой дни за участие е 4. Не е осигурена храна. Всички транспортни разходи за посещение в различните обекти се поемат от нас. Не е осигурено настаняване за участници от други градове на страната. Участниците в обученията трябва да са облечени с работни дрехи и подходящи обувки. Всички лични предпазни средства – ръкавици, маски и т.н. се поемат от нас.

За повече информация, можете да ни звъните на 0884877544 - д-р Руско Петров.

Коментари към новината

Още новини от Образование