Новини от област Стара Загора и България

Лидер в ИТ сектора в България открива офис в Стара Загора

8615 28/01/2024 17:20 Икономика Бизнес
снимка: Немечек България
Лидер в ИТ сектора в България открива офис в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Офисът в Стара Загора е четвъртият след София, Варна и Пловдив

Един от лидерите в ИТ сектора у нас – софтуерната компания „Немечек България“ планира да открие офис в Стара Загора. Това потвърдиха от централата на компанията за Divident.EU.
От там допълват, че подготвят обучителни проекти и програми в Стара Загора, като на по-късен етап предстои да съобщят в детайли плановете си за развитие в Града на липите.
Компанията е една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас, с над 20 години опит в разработката на специализирани бизнес решения за компании от цял свят.

Екипът и се състои от близо 400 професионалисти. „Нашата мисия е да създаваме високотехнологични продукти, които улесняват работата и развиват бизнеса на различни организации“, казват от „Немечек България“.
Офисът в Стара Загора ще бъде четвъртият за компанията – след този в София, Варна и Пловдив.

„В съответствие с визията си за стабилно развитие през 2024 г. компанията ще продължи да търси и избира внимателно нови възможности за разширение на географски принцип по отношение на екипа.
Немечек България отчита като успешна крачка откриването на третия си офис в Пловдив през 2023 г., като екипът там расте и вече има специалисти, които работят интегрирано по различни проекти с колегите си от София и Варна. През новата година предстои и откриването на офис пространство и сформиране на екип в Стара Загора.

Следващата приоритетна дестинация за компанията е Бургас, където ИТ общността се развива много динамично“, съобщават от „Немечек България“.
Софтуерната компания откри офиса си в Пловдив през 2023 г.

Оборотът на „Немечек България“ е над 34 млн. лева за 2022 г. Компанията увеличава с около 22 % приходите си през 2022 г., което запазва тренда от 2021 г., когато ръстът на приходите и е 20 %.
През 2023 г. ръстът на приходите и е от 25 процента. Така "Немечек България" изпрати 2023-а като най-успешната година в своята 25-годишна история на фона на очакванията за рецесия и нестабилна обстановка в ИТ сектора, съобщиха от дружеството.

Като ключов за резултатите фактор, от там изтъкват своето сътрудничество с "Рико" (Ricoh), "ДокуУеър" (DocuWare), заедно с работата по проекти в рамките на "Немечек Груп" (Nemetschek Group), сред които са "Векторуъркс" (Vectorworks) и "Блубийм" (Bluebeam).
От компанията са увеличили служителите си с близо 90 души през миналата година, с което са надхвърлили първоначалните си планове за наемане на кадри. Проведените обучения на служители са 70 и са в четири основни направления: "Техническа квалификация", "Личностно развитие", "Лидерски и менторски програми и коучинг" и в т. нар. "ШеърБокс" (ShareBox) – стратегическа вътрешна платформа за споделяне на знания, в която са участвали над 130 служители, изброяват от "Немечек".

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика