Новини от област Стара Загора и България

Ще търсят нов управител на старозагорското общинското дружество „Мересев“

944 24/01/2024 16:03 Икономика Бизнес
Ще търсят  нов управител на старозагорското  общинското дружество  Мересев
Divident.€U Divident.€U

Общинският съвет на Стара Загора ще гласува да се открие конкурс за избор на нов управител на общинското дружество „Мересев“ ЕООД на предстоящото си заседание на 25 януари.
„Управителят на дружеството подаде оставка, тъй като е видно, че не се справя с работата и резултатите от отчетите са притеснителни“, съобщи на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Ивета Лазарова.
Има предложение временно изпълняващ длъжността до избора на нов управител да бъде Мехмед Зейнел – общински съветник в предишния мандат.

„Правната комисия обсъди състоянието в общинското дружество „Мересев“. Действително има подадена молба от управителя, който иска веднага да бъде освободен от заеманата длъжност, но същественото е това, че финансовите резултати на дружеството са изключително влошени. От анализа на цифрите става ясно, че нещо не е наред при неговото управление. Комисията единодушно прие, че не следва да се прекратяват правоотношенията с управителя по стандартния ред. Смятаме, че има основание за ангажиране на неговата отговорност. Смятаме основанието на освобождаването да бъде недобри финансови резултати“, съобщи председателят на ПК по законност и обществен ред в Общинския съвет Стефан Анков. Комисията предлага досегашния управител Маргарита Димитрова да не бъде освобождавана от отговорност.

Напомняме, че сегашният управител на общинско дружество „Мересев“ Маргарита Димитрова зае поста след конкурс през май 2021 г.
По време на представянето си Димитрова каза, че дългосрочната и цел е запазване на традициите, тръгнали още от създаването на кооперация за хора с увреждания през 1954 година и откриване на работни места за хора с ментални и физически увреждания.

Средносрочната и програма бе в края на управленския период предприятието да се нареди в редиците на печелившите, а краткосрочната - в средата на следващата календарна година предприятието да бъде с финансов резултат поне нула“.
И досега обаче дружеството остава губещо.

Коментари към новината

Още новини от Икономика