Новини от област Стара Загора и България

Митничари откриха хероин за над 2 милиона лева, скрит в пожарогасители

Митничари откриха хероин за над 2 милиона лева, скрит в пожарогасители
Divident.€U Divident.€U

Митническа проверка на ГКПП "Капитан Андреево" хвана над 12 килограма хероин, скрит в пожарогасителите на товарен камион при опит да влезе от Турция в България. Водачът на товарната композиция е 42-годишен турски гражданин, който е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура - Хасково.

На 21 януари обвиняемит Е.А. пристигнал на ГКПП "Капитан Андреево", пътувайки от Турция през България за Нидерландия. При извършена щателна митническа проверка, включително и с рентгенова апаратура, проверяващите установили нетипична плътност в поставените на полуремаркето два броя пожарогасители.

При физическата им проверка в тях били открити полиетиленови пакети, съдържащи общо 12,030 килограма бежово прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то реагирало на хероин. Обща та стойност на открития хероин се оценява на 2 милиона и 329 хиляди лева. Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък - престъпление по чл.242, ал.4, предл. 1, във вр. с ал.2, предл. 1 от Наказателния кодекс, коментираха от Окръжна прокуратура - Хасково.

Образувано е досъдебно производство, разследването по което се извършва от разследващ митнически инспектор при ТД Митница Бургас.

Вчера, с постановление на наблюдаващия прокурор, обвиняемият турски гражданин е задържан за срок от 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред