Новини от област Стара Загора и България

Един кандидат за училищен директор е подал документи в Стара Загора, срокът е до 12 февруари

Един кандидат за училищен директор е подал документи в Стара Загора, срокът е до 12 февруари
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Един кандидат е подал документи за участие в конкурс за директори на училища в Стара Загора. Срокът за подаване на документи е от 11 януари до 12 февруари.
„ Фактът, че имаме само един кандидат до момента не означава, че няма интерес към обявените свободни позиции. Очакваме интензивно да подават документи през последната седмица от обявения срок“, коментира за Divident.EU началникът на РУО в Стара Загора Милена Йолдова.

Тя напомни, че кандидатите за училищни директори ще имат писмен и устен изпит и ще защитават концепция за управление на учебното заведение. Те ще трябва да се справят и с 2 казуса, характерни за вида на училището, за което кандидатстват. Казусите са подготвени от МОН и ще бъдат спуснати в деня на конкурса. Ще бъдат задавани въпроси към кандидата и от членовете на комисията.

Напомняме, че жалба на директор на училище спря през лятото на 2022 г. провеждането на около 450 конкурса за училищни директори в страната. Така училищата останаха с временни директори.
На конкурса за директори на училища в Стара Загора през лятото на 2022 г. бяха допуснати 41 кандидати, които трябваше да се състезават за 32 места.

Одобрените в предишната процедура могат да си подадат отново документите за участие в новата процедура, като имат възможност да използват вече подготвената концепция.
Със своя заповед № РД-06-9 от 04.01.2024 г. началникът на Регионално управление на образованието ( РУО) – Стара Загора обяви конкурс за заемане на длъжността „директор” на училища в област Стара Загора в 16 общински учебни заведения. Сред тях са казанлъшките ОУ „Кулата“ и ОУ „Васил Левски“ в село Бузовград, както и за две основни училища в община Павел баня – „Христо Ботев“ в село Александрово и ОУ „Генерал Скобелев“ село Скобелево.

Ще има конкурс за директор на Първо основно училище „Св. Климент Охридски“ град Раднево.
В община Стара Загора: – ППМГ „Гео Милев, ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, ОУ „Кирил Христов“, Пето основно училище „Митьо Станев“, Девето основно училище „Веселин Ханчев“, СУ „Христо Смирненски“, ОУ „Христо Ботев“ село Горно Ботево, ОУ „Отец Паисий“ село Калояновец и три училища в община Чирпан – ПГ по селско стопанство, ОУ „Кирил и Методий“ в село Свобода и НУ „Св. Климент Охридски“ град Чирпан.

Седем дни след крайния срок за подаване на документи,ще бъде обявен списъка с допуснати и недопуснати на следващите етапи на конкурса.
След това ще се обявят датите за явяване.

Коментари към новината

Още новини от Образование