Новини от област Стара Загора и България

В Казанлък

Галина Стоянова пред домоуправители: Няма лобизъм при подбора на блоковете за саниране

7170 19/01/2024 16:37 Строителство Имоти
Галина Стоянова пред домоуправители: Няма лобизъм при подбора на блоковете за саниране
Divident.€U Divident.€U

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова проведе първа среща с домоуправителите на 18-те жилищни сгради, които попаднаха в списъка на първия етап от програмата на МРРБ за безплатно саниране чрез финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост.

Санирането ще бъде извършено на 100% с финансиране от държавата. Стоянова категорично заяви, че не е проявен никакъв лобизъм или субективизъм при подбора на блоковете. Изтъкна, че единствената роля на общината е била да събере документите и да ги подаде към МРРБ. Екипите, които са оценявали проектите, са били подбирани от МРРБ.

Кметът на Казанлък подчерта, че ключов момент за оценката е било енергийното обследване на сградите. Екипите, извършили това са били избирани от живущите.

Домоуправителите не скриха притесненията си, че санирането може да не бъде изпълнено заради общественото недоволство. Според Галина Стоянова обаче вякакви притеснения в тази посока са излишни.

"Единственото, което може да излезе от ситуацията би било положително и да се намерят средства за всички 3000 подадени проекта", смята тя.

Стоянова увери присъстващите, че администрацията на Община Казанлък има опит в санирането. На територията на града има завършени 19 блока. В заключение кметът на Казанлък призова живущите да бъдат партньори на Общината и да участват в целия процес.

Коментари към новината

Още новини от Строителство