Новини от област Стара Загора и България

Арестуваха старозагорец за разпространение на порнографско видео с непълнолетни

Арестуваха старозагорец за разпространение на порнографско видео с непълнолетни
Divident.€U Divident.€U

Районна прокуратура – Стара Загора привлече по две обвинения 41-годишен мъж за разпространение на детска порнография. Разследващите са установили, че на 18 ноември миналата година в Стара Загора чрез настолен компютър разпространявал в интернет порнографски материали. За създаването им били използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст или такива, които изглеждат като такива.

Второто обвинение е за подобна дейност - на 16 януари тази година в Стара Загора мъжът е уличен, че държи в компютъра си порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, изглеждащи като не навършили 18-годишна възраст.

Установено е, че мъжът като потребител от българското интернет адресно пространство е разпространил над 11 хиляди файла с детска сексуална експлоатация. Престъпленията, за което е привлечен в качеството му на обвиняем са с висока степен на обществена опасност с оглед както на естеството на аудиовизуалните произведения и лицата, които са ползвани за създаването им, така и от страна на големия им брой, се казва в съобщение на Районна прокуратура Стара Загора.

Р. Д. е задържан от служители на сектор БОП-Стара Загора. В неговия компютър са открити съхранявани файлове с порнографско съдържание.

Р.Д. е неосъждан. След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор го е привлякъл като обвиняем и е постановил задържането му за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане до съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред