Новини от област Стара Загора и България

Дръпнаха шалтера на стадион "Локомотив" заради неплатен ток от ПФК "Берое"

1825 16/01/2024 13:12 Спорт Стара Загора
Дръпнаха шалтера на стадион Локомотив заради неплатен ток от ПФК Берое
Divident.€U Divident.€U

Тази сутрин около 7 часа е спряло електрозахранването на Спортна база "Берое", както вече се нарича бившия стадион "Локомотив". Захранването е спряно централно от доставчика EVN заради неплатени сметки, съобщиха за Divident.EU служители в базата.

Причината за спирането на тока са неплатени сметки от стопанисващия обекта ПФК "Берое" със собственик Ернан Банато. Още преди Нова година от електроразпределителното дружество са искали да спират тока на обекта, но тогава сметките са били оправени от хора, загрижени за футболния клуб и за да не се изложи "Берое" в последния мач, който е трябвало да се изиграе там.

Днес във фейсбук групата на Zara Boys младеж разпространи видеоклип от съблекалните на Спортна база "Берое", от който се вижда, че по мрежата няма ток.

Няма опасност да бъде спрян тока и на големия стадион "Берое", тъй като спортната база там се стопанисва директно от Община Стара Загора, която си плаща сметките редовно, обясниха запознати.

Вчера пресконференция старши треньорът на първия отбор на "Берое" Хосе Луис Ачиари увери медиите, че Ернан Банато е успял да разреши визовите си проблеми и в събота ще бъде в България. Тогава се очаква той да отговори на всички поставени въпроси и да каже как ще се решат натрупаните финансови и кадрови проблеми в клуба.

От брифинга стана ясно, че преди няколко месеца клубът е бил напуснат от 7 футболисти. Вчера първата тренировка на отбора започна с 12 души, от които петима са напълно нови чужденци. В събота се очаква да дойдат още играчи, обясни Ачиари.

Преди старши треньорът да започне да говори пред медиите застанаха представители на Националния фен клуб на "Берое", които заявиха, че свалят доверието си от Ернан Банато и искат той да напусне клуба преди да е натрупал още дългове. По информация на феновете ПФК "Берое" вече дължи над 3 милиона лева. Феновете предупредиха, че тези дни се очаква да бъде спрян тока на спортната база и ето че това се случи днес. Според тях следващата седмица на стадиона ще пристигне и съдия-изпълнител, за да опише материални  ресурси, които биха могли да бъдат разпродадени за погасяване на натрупани задължения.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи ден преди брифинга, че има уговорена среща с Ернан Банато след като пристигне в Стара Загора в края на седмицата. Той обяви от сцената при връчване на наградите "Спортист на годината", че ще предложи Общинският съвет на Стара Загора да гласува целева помощ от 200 000 лева за Детско-юношеската футболна школа на "Берое", след като треньорите в нея написаха открито писмо с посочване на куп натрупани задължения и проблеми.

Коментари към новината

Още новини от Спорт