Новини от област Стара Загора и България

"Ел Контрол" предлага работа за ел. монтажници, строители и проектанти

7973 15/01/2024 18:12 Икономика Финанси
Ел Контрол предлага работа за ел. монтажници, строители и проектанти
Divident.€U Divident.€U

Старозагорската компания Ел Контрол, с дългогодишен опит в енергийното строителство, предлага работа за квалифицирани кадри. Фирмата извършва проектиране, строителство, електромонтаж, автоматизация и пусково-наладъчни дейности на енергийни обекти. Произвежда широка гама електрически табла. Компанията е официален партньор на световни производители като Siemens и ABB. Носител е на голямата награда "Строител на годината 2023" за област Стара Загора.

Компанията отблизо

Ел Контрол е една от разпознаваемите и динамично развиващи се фирми в регион Стара Загора. Показва стабилен ръст в икономическите показатели за целия близо 25-годишен период от създаването си. Понастоящем осигурява работа за 130 - 140 души, от които 50% са специалисти и техници със средно образование, 20% строителни работници, 30% инженери и други висшисти.

От компанията изтъкват предимствата си като работодател – съвременни условия на труд и платен годишен отпуск, съгласно Кодекса на труда, коректност в трудовите отношения, прозрачност при заплащането, дългосрочни трудови ангажименти и социални придобивки. Важен момент са обученията и възможностите за професионално развитие, които фирмата предлага за всеки от екипа.

Фирмата е отворена към млади хора с желание за кариерно развитие. Ежегодно приема ученици-стажанти от Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“, Стара Загора. Наскоро бе проведена среща с директора на гимназията, на която бе договорена квота за включване на ЕЛ КОНТРОЛ в програмите за дуално обучение на ученици от електротехническите специалности.

За студентите от електро-инженерни специалности на техническите университети ЕЛ КОНТРОЛ предлага платени летни стажове и възможност за получаване на стипендия до завършване на образованието им.

Свободни работни позиции:

Отдел Електромонтаж

Електромонтажната дейност е една от основните във фирмата. Компанията е специализирана в изграждането на електрически уредби и подстанции и предлага работа за различни специалисти.

Ел. монтьори първична комутация – извършват монтаж и демонтаж на електрическо оборудване в уредби средно и високо напрежение. Изграждат кабелни трасета, апаратни клеми и др.

Ел. монтьори вторична комутация – работят с електрически схеми. Изпълняват монтаж на ел. оборудване, кабелни лавици, подсъединяване на кабели.

Монтажници по поддръжка на уличното осветление в област Стара Загора – изпълняват височинни ел. монтажни дейности, полагане на кабели, монтаж на ел. табла, изграждане на заземителен контур.

Производство на ел. табла - Компанията проектира и изработва ел. табла, съгласно  международния стандарт БДС EN 61439-2. Таблата се произвеждат от готови метални шкафове и кутии, в които се асемблира апаратура на SIEMENS, ABB, SCHNEIDER и др. Капацитетът е над 500 табла годишно.

Цехът за ел.табла на ЕлКонтрол

Специалистите от този отдел работят в производствения цех на фирмата. От 2023 г. ЕЛ КОНТРОЛ е технологичен партньор на Siemens за типово тествани табла Sivacon S8, както и VAR партньор за уредби NXAir. В тази връзка е в ход изграждане на нова производствена база и са обявени нови работни места за монтажници по асемблиране на ел. табла.

Проектиране

Дейността включва изготвяне и оформяне на проектна документация по част Първична комутация и част Вторична комутация. Компанията предлага работа за проектанти. Те работят със софтуери E-Plan и AutoCAD, участват в подготовката на офертна и тръжна документация, предлагат технически консултации и решения, съобразно нуждите на клиента.

Отдел строителство

Строителната дейност има съществен дял при изпълнение на възложените проекти – коментират от компанията. ЕЛ КОНТРОЛ разполага с ресурс и капацитет да изгради както самия обект, така и прилежащата му инфраструктура, след което да го пусне в експлоатация, заедно с пълната строителна документация за издаване на Разрешение за ползване. Фирмата предлага работа за строителни работници, чиято задача е направа на кофраж, монтаж на арматура, полагане на бетон, зидария, довършителни работи (гипсокартон, шпакловка, зидария, плочки, изолация, топлоизолация и др.)

Всички свободни работни позиции ЕЛ КОНТРОЛ са публикувани в уеб-сайта  https://shorturl.at/jwNZ6, както и в профила на компанията в jobs.bg –  https://www.jobs.bg/company/elkontrol.

Коментари към новината

Още новини от Икономика