Новини от област Стара Загора и България

Фенове на "Берое" обявиха бойкот на Ернан Бaнато, искат да си ходи

2249 15/01/2024 15:54 Спорт Стара Загора
Фенове на Берое обявиха бойкот на Ернан Бaнато, искат да си ходи
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Старши-треньорът "Хосе Луис Ачиари отложи с 5 дни старта на зимната подготовка заради кризисната ситуация

Организирани фенове от Националния фен клуб на „Берое“ поставиха куп въпроси пред журналисти днес, като излязоха да говорят непосредствено преди обявената пресконференция на старши треньора на първия отбор Хосе Луис Ачиари.

„Искаме да зададем много въпроси на собственика на клуба Ернан Бaнато, но него го няма. Оправдава се, че има проблеми с визата и не може да дойде в България. През това време клубът трупа задължения и е изправен пред фалит и разпродаване на имущество от съдия изпълнител“, посочиха феновете на „Берое“ и попитаха: Какво е финансовото състояние на отбора? Вярно ли е, че задълженията вече надхвърлят 3 млн. лв.? Защо състоянието на спортната база е плачевно, стадион „Берое“, стадион „Локомотив“ и тренировъчното игрище са тотално занемарени. Говори се, че след няколко дни токът в тях ще бъде спрян, заради неплатени сметки. Защо с таксите на родителите от ДЮШ се плащат текущи сметки? Защо не работи фен магазина, защо няма екипировка?“…

Разбунтувалите се фенове на Берое...

Банато не е плащал на охранителната фирма, на полиция, на пожарна, на лекари. „В клуба вече няма нищо. Привличаме треторазрядни футболисти, които не са играли професионален футбол, но сключваме с тях скъпи договори. Много го търпяхме, но смятаме, че Бенато няма място в този клуб“, бяха категорични феновете.

Те заявиха още, че искат нормално функциониращ отбор. „Повечето отбори вече играят контроли, ние нямаме футболисти. В съблекалнята има 6 -7 човека. Няма топки, няма екипи. Играят с екипите от ТЕЦ-2. Ако се скъса фланелката на футболист по време на мач, ще трябва да го сменят, защото няма резервна фланелка“, възмутиха се те.

Алтернативата е да отидем в долна дивизия. Това е по-добре, отколкото да натрупаме задължения от 4 - 5 милиона от един измамник, които никой няма да плати, смятат феновете на „Берое“.

Веднага след техните изявления пред журналистите застана старши-треньорът на "Берое" Ачиари. Той призна, че клубът изпитва доста проблеми, но заяви, че те не трябва да се отразяват на футболистите, които ще играят въпреки тях. Ачиари посочи, че през последните месеци отборът е бил напуснат от 7 футболисти, но до събота ще бъдат ангажирани 6-7 нови играчи, с които отборът ще стане пълноценен.

Хосе Луис Ачиари вдясно

На журналистически въпрос ще стигне ли времето до началото на първенството за подготовка на такъв отбор, Ачиари отговори, че обстоятелствата са такива, каквито са. „Ще се опитаме да се подготвим по най-добрия начин за първия мач от първенството, който е срещу Славия.

Ачиари каза още, че Ернан Банато вече е разрешил проблемите си с визата и в събота ще бъде в България и тогава ще отговори на всички зададени въпроси. „Нормално е всички фенове на Берое и хората, които работят в клуба да са притеснени заради ситуацията“, посочи Ачиари.

Старши-треньорът на „Берое“ отказа да коментира дали получава редовно заплатата си и подчерта, че пред отбора има две опции – едната е да тренира и се подготвя, докато през това време проблемите бъдат решени от собственика на клуба, или всички да си стоят вкъщи и да не правят нищо. „За да имаме резултати, трябва да тренираме. Това мога да направя аз. Собственикът на отбора трябва да спази своето обещание, но това зависи само от него. Всеки трябва да носи своята отговорност. Затова всички вие, феновете на Берое, трябва да сте благодарни на играчите“, посочи Ачиари.

Заради кризисната ситуация официалната подготовка на отбора, която трябваше да стартира днес, ще бъде отложена с 5 дни, каза още Ачиари.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е заявил, че има уговорена среща с Ернан Банато до края на тази седмица.

Коментари към новината

Още новини от Спорт