Новини от област Стара Загора и България

Напусна главният архитект на Община Стара Загора, временно изпълняващ длъжността е арх. Николай Василев

Напусна главният архитект на Община Стара Загора, временно изпълняващ длъжността е арх. Николай Василев
Divident.€U Divident.€U

Главният архитект на Община Стара Загора Младен Иванов е подал оставка. Предстои Община Стара Загора да обяви нов конкурс за избор на главен архитект. Изпълняващият длъжността арх. Младен Иванов е напуснал позицията в края на 2023 година по лични причини. Това съобщи за Divident.EU зам.-кметът по строителството арх. Мартин Паскалев.

Временно изпълняващ функциите „Главен архитект“ на Общината е арх. Николай Василев. Той е началник на отдел „Устройство на територията“ в общинската администрация.
Напомняме, че арх. Младен Иванов зае позицията през юли 2022 г. Той спечели двуетапен конкурс - тест с въпроси и казуси от Закона за устройство на територията и писмена разработка на тема „Цели на главния архитект в устройственото планиране на Община Стара Загора.

Тогава Иванов коментира, че ще работи за намаляване на административната тежест , за привличане на повече инвестиции, както и създаване на повече възможности за културния туризъм в общината и обяви, че за него позицията е предизвикателство, но и шанс да помогне за развитието и потенциала на родния си град.

Коментари към новината

Още новини от Общество