Новини от област Стара Загора и България

МЕНАР Филм фест с поредно издание в Стара Загора

756 09/01/2024 01:31 Култура Сцени
МЕНАР Филм фест с поредно издание в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

На 16.01. от 18:00 ч. за осма поредна година Sofia MENAR Film fest ще открие старозагорското си издание. Фестивалът е създаден през 2009 г. от "Позор" с цел да запознае българските зрители с културата и традициите на хората населяващи Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия.
Програмата му представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино и за разлика от традиционните фестивали, няма състезателен характер, нито раздава награди. Фестивалът се финансира единствено от своите зрители и съществува благодарение на любопитството им към историята, културата и киното от тези региони.

В Стара Загора, фестивалът се организира от "Артериа" в партньорство с Регионална библиотека "Захарий Княжески". По време на целия фестивал на разположение на зрителите са избрани книги от "Книжарница в Куфар", които говорят по темите Дом, Път, Другите.

В настоящето издание организаторите на фестивала ще покажат 6 игрални, 1 документален и 6 късометражни филма от Мароко, Ливан, Йордания, Иран, Катар, Палестина и Турция. Сред тях са "Лято в Буджад", "Дъщерите на Абдулрахман", "С лява ръка", "Къща на чудесата", "Границите остават", "Любов под носа" и др.

Коментари към новината

Още новини от Култура