Новини от област Стара Загора и България

Барут се самозапали и изгори лицето на работник в "Арсенал" Казанлък

Барут се самозапали и изгори лицето на работник в Арсенал Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Районна прокуратура - Стара Загора образува досъдебно производство заради инцидент в производствената база на Завод 3, цех 140 на оръжейния завод „Арсенал“ АД в Казанлък.

Вчера, 4 януари, в 23,55 ч. при самозапалване на барут 47-годишният М.А. получава изгаляния втора степен по лицето, определени като "средна телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност".

Извършен е оглед на местопроизшествието, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е самозапалване на барут. По време на работа с барутна смес на вал-машина е  възникнало възпламеняване без взрив. Пострадалият е бил откаран за оказване на медицинска помощ и е настанен за лечение в хирургично отделение в болница в гр. Стара Загора. Няма опасност за живота му.

В помещението не е възникнал пожар и не са причинени материални щети. Извършват се активни действия по събиране на доказателства. Предстои назначаване на съдебномедицинска експертиза и техническа експертиза за установяване причината за настъпване на инцидента, както и разпити на свидетели.

Срокът за разследване е двумесечен.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред