Новини от област Стара Загора и България

Откриват официално болницата в Раднево през септември

Откриват официално болницата в Раднево през септември
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

В обновяването на сградата до момента са инвестирани 2 млн. лева

Болницата в Раднево ще бъде открита официално през септември, съобщи за Divident.EU собственикът и Ибрям Алиев.
Той допълни, че строителните работи са напълно приключили – сменена е ВиК и ел.инсталация, дограма, боядисване, подновени са стационарите, довършват се операционните. Осигурена е и медицинската техника. Част от нея ще дойде от болниците на  Алиев в Сливен и Ямбол.

Остава да се сложи само антибактериалното покритие, но за целта е необходимо температурата да бъде поне 14 градуса.
Малко преди откриването ще започне и набиране на персонал. Алиев предвижда и среща в университетите с млади лекари, завършващи образованието си.
Наскоро той организира ден на отворените врати, за да покаже на жителите на Раднево докъде е стигнало обновяването.

До момента в строителните работи в болница „Д-р Димитър Чакмаков“ Алиев е инвестирал около 2 млн. лева. Изплатени са, по думите на собственика, всички задължения на бившата общинска болница в размер на 2,8 млн. лева.
Само парното ни струваше 680 000 лв., а външната изолация на сградата излезе над 500 000 лева, уточни Алиев. Той очаква общата инвестиция в обновяването на болницата да стигне 4-5 млн. лева.
На времето болницата в Раднево е била с 260 легла. След направените промени и модернизацията, леглата ще бъдат 132, като на всеки от шестте етажа има по 22 легла.
Предвиждат се вътрешно отделение, хирургия, ортопедия, гастроенетерология, нефрология, кардиология.

Припомняме, че собственикът на радневската болница е предприемач в сферата на здравеопазването от Сливен. Той купи общинската болница в Раднево "Д-р Димитър Чакмаков" в средата на 2021 г. 
В родния си град е собственик на Специализираната акушеро-гинекологична болница „Ева“ и медицински център, а в Ямбол притежава МБАЛ „Св.Йоан Рилски“, както и няколко медицински центъра.
Алиев придоби общинската болница в Раднево срещу сумата от 200 000 лева, а за Медицинския център плати 547 000 лева.

Коментари към новината

Още новини от Здраве