Новини от област Стара Загора и България

Подкаст с Николай Колев, финансов център СОМОНИ: За 30 години превърнахме честността в религия (ВИДЕО)

2192 21/12/2023 14:12 Икономика Бизнес
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

През 2023 година Финансовият център „Сомони“ навърши 30 години от създаването си и смело стъпва в 31 първата си година. Компанията е създадена в Стара Загора през далечната 1993 година от Николай Колев в съдружие с банкера Момо Стойкович от Сърбия и бизнес дамата Сока, също от Сърбия.

От първите срички в имената на тримата – Сока, Момо и Николай се ражда и името на финансовата компания – СОМОНИ. Компанията започва дейността си с обмяна на валута, по-късно регистрира Инвестиционен посредник „Сомони Файненшъл Брокеридж“, след което и Управляващо дружество „Сомони Асет Мениджмънт“ заедно с три договорни фонда – ниско, средно и високо рисков.

През 2007 година СОМОНИ регистрира застрахователен брокер Сомони Брокер Инс, който работи успешно и до днес. През годините компанията работи с партньори в различни градове и бизнеси, което им донася огромен опит и висока репутация на партньор с безкомпромисна честност.

"За 30 години сме били и големи и малки, на върха и на дъното, но винаги сме знаели, че трябва да продължим, защото имаме доверието на клиентите и не трябва да ги предаваме, казва собственикът и основател на СОМОНИ Николай Колев.

Вижте повече във видеото.

Коментари към новината

Още новини от Икономика