Новини от област Стара Загора и България

Община Казанлък предвижда нови инвестиции в МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски“

Община Казанлък предвижда нови инвестиции в МБАЛ   Д-р Христо Стамболски
Divident.€U Divident.€U

,,В общинската болница в Казанлък през последните 12 години са инвестирани средства от бюджета на Община Казанлък и европейски средства. Тези инвестиции са най-големи в сравнение с всички общински болници на територията на България“, каза днес кметът Галина Стоянова. Тя присъства на официалното откриване на реновираното отделение по неврология в МБАЛ ,,Д-р Христо Стамболски.

То е реконстриурано със средства по Оперативна програма ,,Региони в растеж“ по процедура: ,,Мерки за справяне с пандемията“. Извършен е цялостен ремонт на отделението, доставени са машини, съоръжения и медицинска апаратура от най висок клас. Ремонтирани са и санитарните възли, като са спазени всички изисквания за достъпна среда на хора с увреждания, електро и ВиК инсталациите са подменени. Положена е антибактериална винилова подова настилка. Всички болнични стаи са с отвори на вратите с цел бързо придвижване на пациентите с болничните легла към диагностичния блок.

Болничните легла са свързани с оповестителна система : пациент- медицински персонал.
Община Казанлък е съфинансирала 1/3 от сумата за ремонтни дейности, тъй като планираните средства по проекта не са достигнали.

Кметът на Казанлък подчерта, че и в бюджет 2024 болницата ще фигурира с едно голямо перо. Ще бъдат заложени и над 100 000 лв. за скенер, който е изключително необходим. Галина Стоянова ще предложи още толкова средства да бъдат предвидени и за скенер в Поликлиниката за доболничната помощ.

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве