Новини от област Стара Загора и България

Стартира вторият етап от реконструкцията на старозагорския кв. „Три чучура –юг“ за 3,1 млн.лева

Стартира вторият етап от реконструкцията на старозагорския кв.  Три чучура –юг  за 3,1 млн.лева
Divident.€U Divident.€U

Община Стара Загора спечели финансиране за изпълнение на втори етап от проекта „Реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда в кв. „Три чучура –юг“.
Кметът Живко Тодоров съобщи новината в социалните мрежи: В МРРБ подписахме договор за финансиране на втория етап от проекта за реконструкция на кв. “Три чучура-юг”. В момента се работи по приключване на първия - на север от сервиз “Диана”. През пролетта започваме и втората част- на юг. Благодаря на МРРБ за подкрепата!

Работата по първия етап на проекта вече приключва, съобщи за Divident.EU ресорният кмет по строителството арх. Мартин Паскалев. Дейностите обхванаха ремонта на всички улици, тротоарни настилки, паркоместа, настилки в междублоковите пространства, отводняване от повърхностни дъждовни води, полагане на нова пътна маркировка и знаци. Проектът включва и подмяна на уличното осветление. Той стартира през март тази година.

Проектът, който ще изпълни на втория етап Общината е на стойност 3,1 млн. лева. Става въпрос за пространството от сервиз „Диана“ до бъдещото продължение на бул. Славянски, тоест южната част на квартала. Ще бъдат реконструирани улици и тротоари.
Междублоковите пространства са обект на други проекти на общината, допълни арх. Паскалев.

Коментари към новината

Още новини от Строителство