Новини от област Стара Загора и България

Изграждат нови спортни площадки в две старозагорски училища

снимка: архив
Изграждат нови спортни площадки в две старозагорски училища
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Община Стара Загора е получила одобрение от Министерство на образованието за финансиране на спортни площадки в двора на Математическа гимназия „Гео Милев“ и СОУ „Васил Левски“. „Получаваме максималната стойност по проекта – 200 000 лева на училище. При необходимост Общината ще дофинансира изграждането на спортните площадки, каза за Divident.EU Надежда Чакърова, зам.-кмет по образованието в Община Стара Загора.

Ще бъдат направени функционални места за игра и спорт, за минифутбол, волейбол, баскетбол, футбол. Подобни площадки през последните години бяха изградени в немалко старозагорски училища – ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Пето основно училище „Митьо Станев“, ОУ „Кирил Христов“.

Намерението на общинското ръководство е да обяви обществените поръчки още в началото на януари и строителните работи да започнат най-късно напролет.
Община Стара Загора кандидатства за финансиране и по други проекти, свързани с подобряване на образователната инфраструктура в общината. До 15 януари ще стане ясно кои от тях ще бъдат одобрени, каза Чакърова.
И в момента текат строителни работи в някои учебни заведения - разширение във 2 ОУ, в СОУ „Максим Горки“, работи се по а детската градина в кв. Железник. Строителните работи там ще приключат до месец.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование