Новини от област Стара Загора и България

Как да приготвим коледната трапеза изгодно и качествено от магазини „Крес“?

Как да приготвим коледната трапеза изгодно и качествено от магазини  Крес ?
Съдържание от Брадърс Комерс Съдържание от "Брадърс Комерс"

Без съмнение Коледа е най-чаканият празник в годината, но и най-изпразващия джобовете – не само заради традиционните подаръци под елхата, но и заради все по-скъпите хранителни продукти, от които се прави постната трапеза на Бъдни вечер, така и блажните гозби за коледните дни.

На Коледа българите по традиция похапват цяло печено прасенце, печена пуйка, пържолки, суджук или прясна сланинка на скара, домашна лютеница, пресни салати, катък, маслини и какво ли още не. Всичко това може да се намери са много добри цени в трите магазина „Крес“ в Стара Загора или във фирмения магазин на „Брадърс Комерс“ в Индустриалната зона на Стара Загора. Това съветва един от основателите и собственик на компанията – Георги Георгиев.

Добре познатите на старозагорци магазини „Крес“ целогодишно са заредени с малки прасенца от изключително вкусни породи с голям рандеман на месото. Те идват прясно заклани и шоково замразени от Испания и Германия. Пакетирани са удобно за пренасяне и са с два размера на теглото – 13-14 кг и 15-16 кг. Старозагорци повече търсят прасенцата с по-малкия размер, освен ако компанията им не е голяма и амбициозна, казват собствениците на магазини „Крес“ и компанията „Брадърс Комерс“, братята Теньо и Георги Георгиеви.

Печето малко прасенце е най-добрата украса за коледната трапеза

 

„Месото на тези малки прасенца е изключително крехко и вкусно. Ако някой от клиентите държи да му доставим прясно заклано българско малко прасенце, доставяме го от подбрани наши свинеферми, но само с предварителна заявка“, обясни Георги Георгиев.

Както всички знаят, в магазини „Крес“ цари истинско изобилие и разнообразие от всякакви меса и деликатеси – свински, агнешки, телешки и пилешки. Известно е, че „Брадърс Комерс“ продават най-големи количества българско транжирано свинско месо в България.

Край витрините в магазина ще забележите и цял свински бут с кожа, както и прясна крехка сланинка с кожа или само прясна кожа от прасе. „Всяко месо в магазина, което е с кокал, е българско. Което не означава, че месата, които са внос, са с по-ниско качество. Ние държим на качеството и вкуса и затова работим само с проверени лично от нас производители“, посочват братя Георгиеви.

Ако пък държите да спазите традицията с печена коледна пуйка, в магазини „Крес“ предлагат български пуйки, угоени в базата на НИИГО – Стара Загора. А това си е гаранция за качество, превъзходен вкус и добра цена.

Търсите ли изтънчен вкус за вашата скара, непременно вземете от зрялото месо в специалните витрини за зреене на магазини „Крес“. Писали сме много какви са предимствата на зрелите меса – както телешки, така и агнешки и свински.

Месото във витрините за сухо зреене вече е готово за скарата

 

Машините за зреене на месо в магази „Крес“ са едно от най-ухажваните места от клиентите. Свинското месо за зреене се зарежда от стара българска кланица в Пазарджик и задължително е от породите дюрок и иберико. Освен че е по-вкусно, зрялото месо не се свива и има само 5-10% термични загуби.

На коледната трапеза слагаме и домашни суджуци, колбаси и сухи мезета. „Препоръчвам няколко колбаса – деликатесния салам на „Орхание Мийт“, филетата „Елена“ и няколко български пастърми от студената витрина“, казва Георги Георгиев.

В магазините ще откриете също домашни български колбаси и варено-пушени меса, приготвени в малки стопанства по традиционни стари рецепти без компромиси с месото.

Заредено е и с три модела суджук за сушене или за печене – кълцан от свински бут с праз, смес от свинско и телешко месо и чист телешки суджук, правени по стара старозагорска рецепта само със свежо месо и подправки.

И нещо важно – вместо натриев нитрит за стабилизатор е използван витамин С. Ако пък решите сами да си приготвите колбасите, освен месо, в „Крес“ ще ви дадат и подходящи опаковки за пълнене и ще ви консултират с богат избор от подправки.

Сред българските кашкавали в „Крес“ без конкуренция са марките „Свети Илия“, „Рожен“ и „Върбина“, които могат да се купят на парче. В „Крес“ ще откриете и три вида нови сирена с уникален вкус. Едното е сметаново сирене – вид фета, приготвено от 100% мляко. Опитайте и прясното селско сирене без закваска, както и сиренето смес от овче и краве – нямат равни!

Коледата е български празник, но на трапезата вървят и любимите турски млечни деликатеси пръчици, перлички и любимият кашкавал на конци, които също се предлагат в магазини „Крес“.

На коледната трапеза, изпитано е - много вървят салатите. От „Крес“ на първо място си вземете от домашната насипна лютеница, правена по родна рецепта в малка ферма. След това вземете и от насипната руска салата, която се прави по рецепта на шеф Ерменков.

Салатите „Снежанка“, цедените млека и катъци са произведени само от една от партньорска българска фирма. „За всяка една стока, произвеждана под наша марка сме подбирали на първо място партньорите, а след това останалите неща. Затова в качеството им няма компромис“, казват братя Георгиеви и пожелават на всички весели коледно-новогодишни празници.

Всяка коледна трапеза задължително трябва "да се полее" с качествено вино. В магазини Крес ще откриете подбрани български и италиански вина лично от професорът по сомелиерство Маурицио Ферери, който ги внася от Италия и затова са на отлични цени.

Весели коледно-новогодишни празници от магазини "Крес" и "Брадърс Комерс"!

Коментари към новината

Още новини от Вкусно с Брадърс Комерс