Новини от област Стара Загора и България

Трима работници пострадаха при пожар в цех за лекарства в Казанлък

Трима работници пострадаха при пожар в цех за лекарства в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

С 20% изгаряния е млад мъж, с по леки изгаряния са и две жени от предприятието

26-годишен мъж е получил средна телесна повреда по време на работа в предприятие за производство на лекарства в Казанлък. Районната прокуратура в Стара Загора е започнала разследване по досъдебно производство за трудова злополука.

Инцидентът е станал снощи малко преди полунощ в завод за производство на лекарства в Казанлък. При работа с реактор за разреждане, се е получило запалване и физическо възпламеняване на продукт.

Възпламеняването се е ограничило в рамките на едно работно място. Вследствие на пожара е пострадал един от работниците - мъж на 26 г. Според първоначалните данни той е получил около 20% изгаряния.

Пострадалият е откаран за лечение в Клиника по изгаряния в Пловдив. Две други работнички са получили леки изгаряния по ръцете и главата. Те са прегледани от лекар и освободени.

Незабавно са започнали действия по разследването, иззети за документи, разпитват се свидетели, запазено е местопроизшествието и е извършен оглед. Срокът за разследване по досъдебното производство е двумесечен.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред