Новини от област Стара Загора и България

Младежи дрифтирали за забавление по заледените пътища край Шипка

758 27/11/2023 11:00 Общество България
Младежи дрифтирали за забавление по заледените пътища край Шипка
Divident.€U Divident.€U

Въпреки усложнената зимна обстановка в Казанлъшко много шофьори не само не се съобразяват с призивите да си стоят на топло вкъщи, но нарочно излизат с колите си за забавление. Това разказа в сутрешния блок на бТВ Николай Петров, собственикът на фирмата, ангажирана да почиства трасето от южната страна на прохода Шипка.

Николай Петров

„Това са предимно младежи, които излизат нарочно с колите си и идват по заледените пътища, за да дрифтират и да се забавляват“, обясни Петров. Такива експерименти обичайно завършват зле - в някоя пряспа или се удрят в мантинела, пропадат в крайпътна канавка. През двата почивни дни на спасителите се налагало да спасяват десетки закъсали хора, между които имало и търсачи на силни усещания. Най-големият абсурд пътните спасители видели в неделния ден, когато по време на силния вятър и снеговалеж човек с велосипед тръгнал да минава през прохода Шипка. Това е недопустимо, категоричен е Петров.

Проходите Шипка и Хаинбоаз на няколко пъти бяха затваряни и отваряни през съботния и неделния ден. Ситуацията не е станала много по-розова и в понеделник, въпреки по-спокойното време. Утре, вторник, отново се очакват дъждове и образуването на поледици. Подобна снежна буря, като тази от почивните дни, се очаква към 10-ти декември.

Николай Петров от сърце помоли шофьорите да си стоят вкъщи в лошото време и да пътуват само ако е крайно наложително, а младежите, които излизат да дрифтират по леда, да се вразумят и да не правят подобни глупости.

Коментари към новината

Още новини от Общество