Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов представи екипа в новия си мандат

5208 20/11/2023 15:20 Общество България
Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов представи екипа  в новия си мандат
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Трима зам.-кметове и 5 дирекции ще има Община Чирпан в новия кметски мандат на Ивайло Крачолов. „През декември ще вкарам в Общинския съвет няколко допълнения и корекции в съществуващата структура на общината, така че тя да отговаря на всички приоритети и дейности в новия мандат“, каза на нарочна пресконференция Крачолов.

Румен Тунанов остава зам.-кмет на Община Чирпан. Той е завършил теология в Софийския университет, работил е в системата на Министерство на отбраната, има и мисия в Ирак. Завършил е и Академията на МВР в София. От ноември 2019 г. той е зам.-кмет на Община Чирпан. В ресорите му ще бъдат общинска собственост, сигурност и екология. Сред важните задачи, които стоят пред Тунанов е изграждането на втора и трета фаза на видеонаблюдението в общината.

Иван Станчев остава зам.-кмет на Чирпан. Той е завършил ВМИ Варна и финанси в УНСС. През 2019 -2023г. Станчев е заемал длъжността председател на Общински съвет Чирпан, а от лятото на 2023 г. става е зам.-кмет в екипа на Крачолов.
От 2022 г. Иван Станчев е председател на УС на Местна инициативна група – Чирпан. „Ще разчитам на господин Станчев най-вече за работата му по европейските проекти и Местната инициативна група. Тя беше с блокирана дейност и сметки. Подновихме голяма част от Управителния и съвет. Днес МИГ – Чирпан приключва всички проекти по стария програмен период, готови сме с програмата и стратегията за новия, тя е внесена в ДФЗ“, каза Крачолов.
В новия програмен период Община Чирпан кандидатства за над 7 млн. лева по проекти, както и за 3,5 млн. лв. през МИГ.
Иван Станчев ще отговаря и за младежки политики, спорт и туризъм.

Нов кмет в екипа на Крачолов е Виолета Пиналска. Тя е завършила икономика и управление. Заемала е ръководни позиции в банка. От края на 2011 г. до 2020 г. е ръководител на вътрешен одит в Община Първомай, а от 2020 г. става част от екипа на Крачолов, като заема позицията главен одитор в Община Чирпан.

„Пиналска е човекът, на който държа огромна благодарност за цялата експертиза, която приложи при решаване на големия казус, свързан със санкцията по водния цикъл на Чирпан. Ние заварихме общината с почти 28 млн. лева задължения. В момента общината е почти на кота нула и за да излезем от този проблем основната заслуга е на госпожа Пиналска“, каза Крачолов. Новият зам.-кмет ще отговаря за бюджет, финанси и данъчна политика на Чирпан.
Секретар на общината остава Виктория Янкова. Тя е завършила Стопанската академия в Свищов. От 2003 г. тя е в Община Чирпан, служител по сигурност и информация. Работила е и като директор дирекция.
Главен архитект на общината остава арх. Мария Дименчева.

Община Чирпан има над 72% събираемост на данъците - над средното за страната, като за физическите лица събираемостта е над 85%.
Общината прави цялостна дигитализация на всички имоти в регулация. От февруари обработката и издаването на документи по ТСУ ще бъде на друго, много по-високо ниво, обеща кметът Крачолов.
Дирекциите остават в досегашния си вид с лека корекция в обемите работа, извършвани в тях.

Приоритети в работата на общинска администрация Чирпан ще бъдат младежките политики, подобряване на инфраструктурата, привличане на инвеститори. 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество