Новини от област Стара Загора и България

МОН обяви конкурс за длъжността на арестувания началник на РУО - Стара Загора

МОН обяви конкурс за длъжността на арестувания началник на РУО - Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Конкурс за длъжността началник на Регионално управление на образованието в Стара Загора е обявен на сайта на Министерство на образованието. Сред основните изисквания към кандидатите е минимална образователно-квалификационна степен за длъжността „магистър“, минимален професионален опит – 5 години опит на ръководна длъжност в институциите от системата на предучилищното и училищното образование или опит на ръководна или експертна длъжност в администрация, свързани с предучилищното и училищното образование или минимален ранг – II младши.

Кандидатите ще трябва да се справят с решаване на тест за познания от професионалната област на длъжността и относно администрацията, в която е конкурсната длъжност, след което одобрените ще се явят на интервю.

Документи могат да се подават най-късно до 17:30 часа на 27.11.2023 г. включително. Часът важи и за подадените документи по електронен път.

Конкурсът за нов началник на РУО - Стара Загора е обявен извънредно, след като преди седмица при акция на ГДБОП в Стара Загора беше арестувана шефката на образователното управление Татяна Димитрова, а няколко от инспекторите получиха призовки да дадат показания. Срещу Татяна Димитрова е повдигнато обвинение за принуда към инспектор от РУО, който бил накаран да извърши повторна проверка в училище, като промени първоначалните констатации.

Според прокурорите по този начин Димитрова и задържаният заедно с нея 55-годишен мъж с инициали Г.П. са целяли имотни облаги. В какво точно се изразяват те засега не става ясно от официалните съобщения на съда и прокуратурата в Стара Загора. Преди дни съдът промени мярката на Татяна Димитрова в парична гаранция от 2000 лева и я пусна под домашен арест.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред