Новини от област Стара Загора и България

Кметът Тодоров се среща с министър Богданов за новата индустриална зона на Стара Загора

1285 15/11/2023 17:47 Икономика Бизнес
Кметът Тодоров се среща с министър Богданов за новата индустриална зона на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Стара Загора ще се срещне утре, 16 ноември с министъра на икономиката Богдан Богданов, за да разговаря за възможностите за изграждане на нова индустриална зона на мястото на бившето летище в Стара Загора. Това съобщи той на пресконференция във връзка с представянето на новия си екип.

До края на годината ще бъде готов проектът за изграждане на нова индустриална зона на Стара Загора на мястото на терена, който в момента е към Държавната консолидационна компания, обеща през юли в Стара Загора министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов. Това стана по време на откриването на новия завод на фирма Nedsihroеf, разположен в южната индустриалната зона на Стара Загора, на мястото на някогашния комбинат „Петко Енев“.

Министърът допълни, че Оператор на новата индустриална зона на мястото на летището ще бъде национална компания „Индустриални зони“, която ще има ангажимент по изграждането й.
„Няма нужда да прехвърляме терена на летището на община Стара Загора, така или иначе, ще я развиваме заедно“, каза още министър Богданов. Според него страната има необходимост от големи индустриални зони и летището на Стара Загора ще бъде една от тях.

Коментари към новината

Още новини от Икономика