Новини от област Стара Загора и България

Лидер на ДПС в Чирпан оглави местния Общински съвет

4419 14/11/2023 18:54 Общество България
Лидер на ДПС в Чирпан оглави местния Общински съвет
Divident.€U Divident.€U

Общински съвет - Чирпан днес избра за председател 51-годишния Орхан Кемалов. Това стана на второто заседание на местния парламент, след като на тържествената сесия не бе избран председател.
Тогава постъпилите предложения бяха две – на Иван Станчев и на Иван Дойчинов. При тайното гласуване нито един от двамата не можа да събере необходимото мнозинство от 11 гласа. Станчев оттегли своята кандидатура, подкрепяна от спечелилата местния вот коалиция, мотивирайки се, че за развитието на общината са нужни повече обединени усилия. Състезанието днес се проведе между Дойчинов (получил 5 гласа) и Кемалов (получил 13 гласа), недействителните бюлетини бяха три. Комисията по избора обяви за избран Орхан Кемалов.

Кемалов е общински съветник от 14 години, ръководител е на общинската структура на ДПС и е член на националното ръководство на движението. Той е с висше образование специалност „Стопанско управление“ и управлява свой частен бизнес. Новият председател на местния парламент благодари на своите колеги за оказаното доверие и увери, че ще работи да спечели и доверието на останалите съветници, които не са го подкрепили.

„Вярвам, че ще получа и доверието на жителите на община Чирпан. Хората очакват от нас действия, за да живеят по-добре, без значение от какъв етнос, религия и пол произхождат. Ангажирам се да работя за развитието на община Чирпан и партията, която представлявам да подкрепя нашата обща цел“, каза новоизбраният председател на Общинския съвет.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество