Новини от област Стара Загора и България

Живко Тодоров представи новите заместник-кметове на Стара Загора

Живко Тодоров представи новите заместник-кметове на Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров представи официално днес новия си екип от заместник-кметове, с които ще управлява общината по време на четвъртия си мандат до 2027 година.

"Благодаря на хората, с които работих през изминалите дванадесет години – днес представям пред вас екипа, с когото се надявам да работя в следващите четири“, каза кметът Живко Тодоров пред старозагорските медии днес. Той благодари на двама от досегашните заместник-кметове – инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, които няма да са част от ръководството на Общинска администрация. 

В екипа му има две нови имена. Заместник-кмет по строителството на мястото на инж. Янчо Калоянов ще бъде арх. Мартин Паскалев, който беше избран за общински съветник от листата на коалиция ГЕРБ - СДС, но още на 4 ноември се отказа от мястото си в Общинския съвет. Той ще се занимава и с пътната безопасност.

Досегашният директор на Дирекция "Социално подпомагане" Павлина Делчева става заместник-кмет с ресори общинска собственост, здравеопазване и социални дейности, идвайки на мястото на Красимира Чахова. Спортът, който беше завеждан от Чахова, вероятно ще бъде преструктуриран в дирекция под шапката на образованието или ще се потърси друго решение, посочи кметът Живко Тодоров.

Милена Желева остава кмет с ресори култура и туризъм. Живко Тодоров подчерта, че тя ще трябва да довърши започнатите през предходния мандат проекти по новите археологически находки в Стара Загора - древните гробници под сградата на общината и в парк "Зеления клин", ремонтът на сградата на ДТ "Гео Милев" и много други проекти в културната сфера. Милена Желева пое поста с тези ресори в началото на третия мандат на Живко Тодоров.

Заместник-кмет по образованието остава Надежда Чакърова, която пое поста преди няколко месеца. Заместник-кмет остава и Радостин Танев, който също пое поста наскоро. Танев ще отговаря за инвестициите, екологията и зеления преход.

Живко Тодоров подчерта, че от стария екип, с който първоначално е започнал като кмет на Стара Загора, вече няма нито един човек. "Този екип е от млади хора и е напълно в синхрон с обновлението, което хората очакват", допълни той.

До 10 дни ще бъде направена промяна в структурата на общинската администрация, която ще бъде оповестена допълнително и гласувана от Общинския съвет.

Живко Тодоров представи и някои от насоките, които ще бъдат гледани с приоритет през новия мандат – разработването и изпълването със съдържание и бизнес на нови индустриални зони, подобряване на качеството и контрола при ремонтните дейности, в сферата на образование ще се търсят възможности за изграждане и разширяване на STEM средата, както и внедряването на дигиталните технологии – Телерик академия във всяко училище, при културата и туризма ще се работи засилено в посока за консервиране и експозиция на археологическото наследство на Стара Загора, довършване на ремонта на базата на Драматичния театър, като няма да бъдат на заден план и екологията, и озеленяването. От думите на кмета Тодоров стана ясно още, че ще се насочат усилия към създаването на нови инженерни специалности, както и изграждане на спортна зала в двора на СУ „Тодор Каблешков“.

„В секторите здравеопазване и социални дейности сме си поставили задача да построим в Стара Загора детско отделение, както и да подобрим състоянието на ДКЦ-тата. Ще работим в посока да подобрим услугите и да бъдем още по-полезни на старозагорци“, каза още Тодоров. Той бе категоричен, че ще държи на стриктен контрол и безкомпромисно качество при всички проекти, които Община Стара Загора реализира.

По време на пресконференцията кметът Живко Тодоров уточни, че няма да приеме некачественото възстановени на тротоари и улици, след приключване на дейностите по реконструкция на ВиК мрежата в града.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество