Новини от област Стара Загора и България

Прокуратурата реши: Георги Георгиев е нарязал Дебора с макетното ножче

Прокуратурата реши: Георги Георгиев е нарязал Дебора с макетното ножче
Divident.€U Divident.€U

Събрани са достатъчно доказателства, че именно Георги Георгиев е нарязал с макетен нож 18-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора, съобщи пред медии районният прокурор Таня Димитрова. Прокуратурата е приключила разследването по случая и предстои внасяне на обвинителен акт в съда. Обвиненията срещу Георгиев са за закана за убийство и принуда, както и причиняване на две средни телесни повреди.

Прокурор Димитрова обясни, че не са открити биологични следи от обвиняемия Георгиев на местопрестъплението, но въпреки това са събрани достатъчно доказателства, че именно той е извършителят. По време на разследването са разпитани множество свидетели, направени са експертизи, следствен експеримент, претърсвания и огледи. Започнало е предявяване на материалите по делото на защитниците и се очаква то да приключи другата седмица. 

Нападението срещу Дебора и всички последвали действия на насилие са били предумишлени и са били предварително подготвени, посочи още прокурор Димитрова. Според разследващите мотивът за нападението е ревност. От април до юни т.г. е имало шест пъти закани от негова страна към момичето, припомня БТА.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред