Новини от област Стара Загора и България

Албена Колева е новият мениджър маркетинг на Загорка АД

2733 10/11/2023 10:42 Икономика Бизнес
Албена Колева е новият мениджър маркетинг на Загорка АД
Divident.€U Divident.€U

На позицията Колева ще ръководи развитието на портфолиото от висококачествените международни и локални марки на пивоваря

От 1 ноември 2023 година, Албена Колева заема позицията Мениджър Маркетинг в "Загорка". Като част от мениджърския екип на компанията, тя ще ръководи развитието на портфолиото от бири и сайдер и изпълнението на стратегията EverGreen на компанията за стабилен ръст и разширяването на пазарното присъствие.

Албена Колева ще отговаря и за ангажирането на консуматорите с вълнуваща комуникация в различните комуникационни канали и ще подкрепя инициативите на пивоваря за многообразие, приобщаване и равнопоставеност (DEI), развитие на талантите и работодателската марка.
Новият маркетинг мениджър има повече от 17 години маркетингов опит в сектора на бързооборотните стоки и се присъединява към ЗАГОРКА от Jacobs Douwe Egberts (JDE), където първоначално е отговаряла за марките на компанията на българския пазар, а след това кариерният й път я отвежда в Копенхаген, където отговаря за местните марки и управлението на портфолиото на ключови сегменти за кафе в скандинавските страни.

За компанията "Загорка" има над 120-годишна история, датираща от създаването на първото пивоварно дружество в Стара Загора. През 1994 г. Загорка АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., в три поредни години, ЗАГОРКА печели първите места в конкурс за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения, които дават възможност за отговорен избор на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

Кампаниите на ЗАГОРКА, в подкрепа на отговорната консумация през годините са „Карай трезво! Когато шофираш, никога не пий.“, „Game Over – Алкохолът не е игра“, „Карай трезво“, “Dance More, Drink Slow”, "Moderate Drinkers Wanted" и др. През 2023 г. ЗАГОРКА подкрепя дейността на Националната информационна линия за зависимости на „АРЗ Солидарност“, с което цели да насърчи отговорната консумация и превенцията от зависимост към алкохол.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика