Новини от област Стара Загора и България

Иновации и технологии за устойчиво бъдеще

Посланикът на Кралство Нидерландия ще открие бизнес форум в Стара Загора на 16 ноември

896 09/11/2023 19:00 Икономика Бизнес
Посланикът на Кралство Нидерландия ще открие бизнес форум в Стара Загора на 16 ноември
Divident.€U Divident.€U

Посолството на Нидерландия в България, в сътрудничество с Холнадско-българската търговска камара организира в Стара Загора бизнес форум на тема „Иновации и технологии за устойчиво бъдеще“.
Събитието ще се проведе на 16 ноември 2023 г., от 10:00 до 14:00 ч., в парк-хотел Стара Загора - зала Христо Танев.

Бизнес форумът ще бъде открит от Симон ван дер Бург, посланик на Кралство Нидерландия в България и кметът Живко Тодоров. В семинара участва и Барт Ламот, старши консултант по иновации, Luminis Nederland.
Повече от две десетилетия Барт е посветил на сферата на иновациите, използвайки технологиите за повишаване качеството на живот. Опитът му е преминал през различни индустрии , от финансовия сектор и многоканалните потребителски изживявания до оглавяване на интелигентни мрежи в областта на енергетиката.

В холандския панел на събитието ще се включат и Jeroen van Hertum, NL Високотехнологичен клъстер в България , Петър Бозаджиев, Strypes (ICT group, Ханс Хоуф, изпълнителен директор на BullCharge и Йоланда ван ден Брук, Холандско-българска търговска камара.
От българска страна като лектори на събитието ще се включат Росица Райкова, ръководител отдел „Инвестиции“ в Община Стара Загора, Радослав Танев, изпълнителен директор на Индустриална зона „Загоре“, Румяна Грозева, АРИР.

„Чрез това събитие ще споделим холандски знания и опит в разработването на нови технологии и иновативни решения за устойчив растеж. Желанието ни е да създадем нови партньорски контакти и възможности за перспективно икономическо сътрудничество“, съобщават от посолството на Нидерландия у нас.
Партньори на събитието са Община Стара Загора, Индустриална зона Загоре, Тракийски университет и Регионалната агенция за икономическо развитие в Стара Загора.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика