Новини от област Стара Загора и България

ЦИЕС - Стара Загора беше домакин на годишната среща на Форум на нотифицираните органи

857 06/11/2023 13:12 Икономика Бизнес
ЦИЕС - Стара Загора беше домакин на годишната среща на Форум на нотифицираните органи
Divident.€U Divident.€U

За поредна година „Център за изпитване и европейска сертификация“ ЕООД (ЦИЕС) беше домакин на годишната работна среща за 2023 г. на Форума на нотифицираните органи в България, с председател инж. Благовеста Шинева.

Срещата се проведе в два последователни дни - на 2 и 3 ноември, в хотелски комплекс „Армира“ на Старозагорските минерални бани.

Официално приветствие към представителите на нотифицираните органи отправи инж. Евгени Симеонов, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

В работната среща участваха също г-жа Силвана Любенова, директор Дирекция "Техническа хармонизация" към Министерство на икономиката, а също така представители на ДАМТН и на Български институт по метрология и почти всички български нотифицирани органи.

По време на събитието беше представен доклад за дейността на нотифицираните органи за 2020 - 2022 г. от Валерия Кишкин, директор Дирекция "Разрешения за оценяване на съответствието" към ДАМТН.

Темите, които бяха обсъдени по време на форума, засегнаха безопасността на продуктите, прилагането на Европейското техническо законодателство и на някои европейски регламенти в националното законодателство.

Участниците във форума обсъдиха и Нова законодателна рамка - какво предстои, осъществяване на надзор на пазара, технически надзор на съоръженията с повишена опасност като асансьори и други съоръжения.

Тези теми са актуални не само за нотифицираните органи и за икономическите оператори, но и за обществото, като цяло.

Коментари към новината

Още новини от Икономика