Новини от област Стара Загора и България

Русалина Мочукова грабна наградата "Кристална лира" в категория "Педагог"

693 02/11/2023 11:05 Култура Сцени
Русалина Мочукова грабна наградата Кристална лира в категория Педагог
Divident.€U Divident.€U

Снощи, в Деня на народните будители 1 ноември, на официалната церемония, която се състоя на сцената на Националния музикален театър, бяха връчени годишните награди „Кристална лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци и агенция „Кантус фирмус“. В категория „Педагог“ наградата е за Русалина Мочукова – оперна певица, солистка на Държавната опера в Стара Загора, логопед-музикотерапевт – за изключителния й принос в проекта на Старозагорската опера „Ние сме музиканти", за приобщаване на
деца и младежи със специални образователни потребности към музикалното изкуство. 

Русалина Мочукова получи лично наградата и се обърна развълнувано към публиката и организаторите на събитието с думите: „Благодаря на "Кантус Фирмус" и на Съюза на музикалните и танцовите дейци в България за високото отличие. За нас от Държавна опера-Стара
Загора проектът "Ние сме музиканти" е мисия! Благодаря за сърцатата подкрепа на Огнян Драганов и на целия екип на Операта. Такива проекти се реализират само в няколко театъра в света и Държавна опера-Стара Загора е един от тях!
Посвещавам тази награда на всички прекрасни деца от "Ние сме Музиканти"и на целия невероятен екип на Държавна опера-Стара Загора!

Изкуството има силата да променя животи, няма нищо по-истинско от това да подадеш ръка, да вдъхнеш надежда и да накараш едно дете да мечтае! Ние го направихме и ще продължим да го правим! Честит празник!”

Честита награда на Русалина Мочукова, честита награда за Старозагорската опера за уникалния проект „Ние сме музиканти”! Честита да е наградата за всички деца, които нямат търпение да дочакат неделя-та, за да дойдат в своя втори дом – Операта! Кауза, мисия, посвещение, щастие, което се чете в очите на децата, на техните родители, на малкия екип на Русалина Мочукова, благодарение на който всеки следващ ден е още по-хубав и смислен!

Коментари към новината

Още новини от Култура