Новини от област Стара Загора и България

В старозагорското село Петрово

Кандидат за кмет указвал на избиратели как да гласуват, глобяват го

Теодора Крумова, председател на ОИК - Стара Загора
Кандидат за кмет указвал на избиратели как да гласуват, глобяват го
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Кандидат за кмет в старозагорското село Петрово е указвал на избиратели как да гласуват. Един наблюдател и един застъпник от секционната избирателна комисия в селото забелязали нарушението и са подали сигнал, съобщи на първия брифинг в изборния ден  председателят на Общинската избирателна комисия в Стара Загора Теодора Крумова.

Очаква се ОИК - Стара Загора да излезе с решение по случая. Най-вероятно сигналът ще бъде приет за основателен и на кандидата за кмет ще бъде съставен акт за административно нарушение. Процедурата изисква след представяне на документацията областният управител да издаде наказателно постановление, което се изразява в глоба от 300 лева или повече.

В комисията са постъпили и три сигнала за разлепени предизборни плакати на по-малко от 50 метра от избирателни секции, което също се смята за нарушение.

Старозагорци пускат гласа си в една и съща кутия както за кмет, така и за общински съветници. Според Теодора Крумова това няма да затрудни членовете на комисиите след това да отсеят бюлетините за кмет и за Общински съвет.

Липсата на машинен вот ще улесни преброяването на гласовете, защото ще се броят само един вид бюлетини, посочи още Теодора Крумова.

Избирателната активност в община Стара Загора към 11 часа е 13,45%. Вижте и активността и в останалите общини от Старозагорска област.

Следващият брифинг с повече информация за избирателната актинвост се очаква да се състои около 17,30 часа.

Коментари към новината

Още новини от Политика