Новини от област Стара Загора и България

„Ел Контрол“ спечели голямата награда „Строител на годината 2023“ в Стара Загора

Ел Контрол  спечели голямата награда  Строител на годината 2023  в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Голямата награда „Строител на годината“ за 2023 г., която се присъжда от Областното представителство на Камара на строителите,  тази година отиде в старозагорската фирма Ел Контрол ООД. Управители на компанията са Нягол Христов и синът му инж. Станимир Христов.

Отличието на тържествената церемония получи зам.-управителят на „Ел Контрол“ инж. Даниел Динев. То му беше връчено от областния управител на Стара Загора Ива Радева.

„Приемам наградата с благодарност към колегите, които са оценили труда ни. Намерението ни е да бъдем още по-добри и по-успешни занапред“, каза инж. Динев.

Наградената старозагорска фирма е на пазара от 1998 г. и работи основно в областта на енергийното строителство. Нейната дейност е на територията на цяла България, като изгражда основно подстанции и електрически уредби.

В община Стара Загора работниците на „Ел Контрол“ направиха захранването на зарядните станции за новите електробуси.

Фирмата се занимава също с поддръжката на осветлението на община Стара Загора, както на територията на града, така и във всички 51 села.

„През миналата година най-мащабният ни обект беше реконструкция на една от най-големите подстанции в Пловдив. Работата ни по този обект продължи 2 години. Направихме цялостна подмяна на уредбата – 110 KV с изцяло нови съоръжения, табла. Възложителят в лицето на ЕСО беше доволен от свършената от нас работа“, каза инж. Динев.

Знакови обекти на компанията са няколко големи подстанции на 400 KV. Една от тях е свързана с изграждане на електропровод за Турция.

В последствие „Ел Контрол“ изгражда и уредба 400 KV в Пловдив.

Извършили сме реконструкция на повече от 50 подстанции, казват с гордост строителите от старозагорската компания.

Още по темата: Камарата на строителите в Стара Загора връчи наградите "Строител на годината" 2023 (ВИДЕО)

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство