Новини от област Стара Загора и България

Камарата на строителите в Стара Загора връчи наградите "Строител на годината" 2023 (ВИДЕО)

Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Областното представителство на Камарата на строителите по традиция събра и тази година своите членове, за да отличи  успешни строителни фирми  в Стара Загора.

Награждаването стана ден след професионалния празник на строителите – 26 октомври Димитровден, на тържествена церемония.

Ива Радева, Радостин Танев и инж. Пламен Михалев откриват церемонията

В Централния професионален регистър в Стара Загора са вписани 287 строителни фирми. Най-добрите от тях в различните категории получиха своите отличия.

"Макар, че изпращаме една нелека строителна 2023 година, общата равносметка е, че тя е успешна за старозагорските строители", каза председателят на ОП на Камарата на строителите инж. Пламен Михалев.

 

„Смятам, че измина една добра година за нас, независимо от сложната международна ситуация. Да се надяваме, че ще приключат трудностите, за да работим с лекота. Нека нашите деца да се гордеят с труда ни, а градът ни да става все по-хубав. Векове назад нашите предци са построили емблематични обекти, на които се възхищаваме и до днес. Нека да продължим делото им.“, призова инж. Михалев  колегите си.

Приветствие към старозагорските строители отправиха временно изпълняващият длъжността кмет на община Стара Загора Радостин Танев и областният управител Ива Радева.

„Имам удоволствието и честта да ви поздравя за професионалния ви празник. Вашата дейност е гръбнакът на икономиката и е основа за развитие на всеки град, на всеки регион. Поздравявам ви за начина, по който оцелявате в тази сложна и динамична среда. Резултатите от вашата дейност са най-видими и устойчиви във времето “, каза в приветствието си към строителите Ива Радева.

„Изключително съм респектиран от вашия труд. Вие строите градовете на България и имате съществен принос за това Стара Загора да изглежда толкова добре“, каза в приветствието си Радостин Танев.

В строежи четвърта група наградата за ВиК и благоустройство тази година заслужи „Колеви Транс“ ООД. Фирмата се занимава с изкопни, транспортни, ВиК и други строителни работи.

Колеви Транс ООД - награда IV група строежи

В група строежи 3-та група – енергийно строителство, наградата отиде в Рудин ООД. Фирмата е сред най-големите и утвърдени строители в областта на енергийната инфраструктура на България.

Рудин ООД - III-та група строежи

В раздел 2-ра група строежи наградата "Строител на годината" бе връчена на АПК ООД. Основната дейност на фирмата е строителство и ремонт на пътища. Изпълнява услуги по текущо и зимно поддържане на пътища от републиканската и общинска пътна мрежа.

АПК ООД - II-ра група строежи

В раздел 1-ва група строежи наградата беше присъдена на „Ю Ес Ви Инженеринг“ ЕООД. Компанията се занимава със строителство и ремонт на жилищни, обществени, промишлени и инфраструктурни обекти.

Ю Ес Ви Инженеринг ООД - I-ва група строежи

Голямата награда „Строител на годината 2023“ в област Стара Загора получи фирма Ел Контрол ООД. Компанията е специализирана в бранш енергийно строителство.

Ел Контрол ООД - голямата награда Строител на годината 2023

Специални награди получиха и юбилярите Валерия Колева и Калин Русев.

Празничната вечер продължи с много настроение с изпълненията на младите таланти от Клуб по спортни танци „Загора Данс“, които заслужено спечелиха аплодисментите и възхищението на представителите на строителния бизнес в залата.

Още по темата: „Ел Контрол“ спечели голямата награда „Строител на годината 2023“ в Стара Загора

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство