Новини от област Стара Загора и България

кандидат за общински съветник

Йонко Йовчев, Коалиция "ПП - ДБ": Предоставя ни се "бърза писта" в индустриалното развитие на региона

Йонко Йовчев, Коалиция ПП - ДБ: Предоставя ни се бърза писта в индустриалното развитие на региона
Съдържание от Коалиция ПП-ДБ Съдържание от Коалиция ПП-ДБ

Йонко Йовчев е на 37 години от Стара Загора. По професия е финансов брокер и търговец на индустриална техника. Има магистърска степен по „Международен бизнес и мениджмънт” и специализация по „Финансово разузнаване”.
„Енергийната трансформация ни предоставя възможност за бърза писта в индустриалното развитие на региона. За съжаление през последните 15 години не беше направено почти нищо. Гражданите на Стара Загора, не могат да посочат нито една новоотворила компания с повече от 100 служители. Индустриална зона „Загоре“ е по-скоро смокинов лист, който има за цел да прикрие провала на настоящото управление, от колкото да разкрие възможностите пред региона“, това коментира кандидатът за общински съветник от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Йонко Йовчев.

Според него умишленото раздробяване на малки парцели е основната причина да нямаме реален ключов инвеститор. „Дълги години общината нямаше стратегия за развитие на индустриални зони и привличане на инвестиции. През 2016-та година изпуснахме световен гигант в автомобилния сектор – компанията MAGNA. Въпреки, че бяха изпратили официално своето инвестиционно намерение и местната преса ни заля от новини за предстоящата инвестиция проекта се провали. Бърза справка показва, че MAGNA е реализирала инвестицията си в град Струга, Македония. Да изгубиш подобен ключов инвеститор от страна извън Европейския съюз и от град с размерите на Чирпан е меко казано провал“, допълни още Йонко Йовчев.

За да навакса изоставането ръководството на общината трябва да организира по най-бързия начин терени, подходящи за индустриално строителство. „Размери от минимум 50 декара с възможности за обединяване. Но и с изградена инфраструктура до тях – ток, вода, пътища. Заедно с това да организира гъвкав градски транспорт до индустриалните зони. Да осъществи директен контакт с експертите от БАИ“, коментира кандидатът за общински съветник на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.
Според финансиста особено важен за развитието на община Стара Загора е средният и дребният бизнес. „Той формира така наречената средна класа, харчи огромна част от оборота си в региона и има основна роля за движението на паричните потоци. Представителите на този тип бизнес имат нужда от бързи и адекватни административни услуги“.

Сред секторите, в които Стара Загора изпуска огромни шансове, Йонко Йовчев посочи и туризма. „В последните години в Област Стара Загора се очертаха редица фестивални мероприятия, към които има силен интерес. Необходима е обаче интеграция между общините, за да се използват възможностите на всяка една от тях.

Можете ли да си представите, че по време на рок феста в село Могилово, община Чирпан е имало повече от 22 000 посетители. Подобна е посещаемостта от БАТА агро в Стара Загора, Фестивала на розата в Казанлък и много други. Нужно е тясно сътрудничество и подход между тези общини, за да привлечем тези хора и те да посетят освен конкретните прояви в конкретната община, но забележителностите на нашият град, например и да спечелим от това.

Представете си само един турист в европейски град харчи средно около 200 лв дневно за престой. Дори и само 20% от посетителите да направят туристическа обиколка в града ни това са приходи от около 1 000 000 лв. Приходи, които се разпределят дифузно, между общински обекти, ресторанти, магазини, услуги“, допълни Йонко Йовчев, който е с преференция 106 и номер в бюлетината 66 на предстоящите местни избори.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Коментари към новината

Още новини от Политика