Новини от област Стара Загора и България

Лидерът на БСП Велина Атанасова: Гласувайте за проф. Иван Върляков - най-достойният кандидат за кмет на община Стара Загора!

Лидерът на БСП Велина Атанасова: Гласувайте за проф. Иван Върляков - най-достойният кандидат за кмет на община Стара Загора!
Съдържание от Коалиция БСП за България Съдържание от Коалиция "БСП за България"

- Госпожо Атанасова, предизборната кампания е към своя край? Успяхте ли да реализирате всички ваши планове в тези почти 30 дни?

В началото на кампанията поставихме като основен фокус срещите с хората и провеждането на кампания от врата на врата. Това ни даде възможност да проследим още веднъж нерешените проблеми на хората от общината за последните години.
В селата, където коалиция “БСП за България” издигна кандидати за кметове проведохме много ползотворни срещи, от които проблемите се потвърдиха и в тези села, а дори и в града, където са много сходни - сигурност, инфраструктура, сметосъбиране, детски площадки и места за отдих. Отделни населени места, в които кметът е близък до управляващата партия, са в по-добро състояние, а други не са получили никаква подкрепа за четири години.
И в тази предизборна кампания кандидатите на общинската организация на БСП - Стара Загора получиха подкрепа и от националното ръководство на партията. На среща с членове, симпатизанти и граждани председателят на БСП Корнелия Нинова и депутатите Георги Гьоков, Атанас Зафиров и Драгомир Стойнев, изразиха пълна подкрепа за проф. Иван Върляков за кмет на общината и за всички кандидати за общински съветници. Споделиха и позицията на партията по най-наболели за обществото ни проблеми.

- Кога според вас старозагорското село ще бъде европейско?
Два фактора биха могли да ускорят процесите, така че българското село да стане европейско.
Първият е децентрализация, която да обезпечи на всички села в региона предварително определени с бюджета на общината финансови средства, с които да могат планирано и отговорно да посрещат нуждите на своите жители. Вторият е развитие на инфраструктурата на селата и на връзката между селата и общинския център.

Има все повече млади хора, които избират да живеят на село, защо според вас напускат градските условия?
Градската среда с характерните за нея забързано ежедневие, непрестанни ремонти, шум, замърсеност на въздуха кара все повече хора, в това число и млади такива, да търсят спасение в спокойствието на селото. Особено привлекателни са близките до Стара Загора села, но в последните години се забелязва и тенденция за разширяване на този периметър.

- Кои са градските проблеми? Как ще се справи една местна власт с тях и кога?
Замърсеният въздух, пренаселената градска среда, непрекъснатите ремонти, които затрудняват придвижването и на хората и на автомобилите, липсата на нови инвестиции, които да създават нови атрактивни работни места са част от проблемите на града, а разрешаването им следва да започне още от 30-и октомври.
Предвид множеството регистрирани участници за предстоящите избори местният парламент ще бъде доста многообразен. Въпреки това, следва всички общински съветници да намерят верния подход за конструктивни и прозрачни разговори за разрешаване на неотложните проблеми на жителите на общината.

- Коя беше голямата тема в предизборната кампания?
Безспорно бъдещето на комплекса “Марица - изток” е от съществено значение за развитието на целия регион. Дори само намаляването на капацитета на комплекса ще доведе до загуба на работни места и обезлюдяване на целия регион, ако не бъде намерена алтернативна заетост на освобождаваната работна ръка. БСП има много ясна и формирана доста преди настоящата кампания позиция, че комплексът не следва да бъде затварян преди изчерпване на природния ресурс.
Бяхме участници в справедливите протести и искания от страна на работещите в комплекса. Ние от БСП-Стара Загора сме убедени, че ако България има неблагоразумието да се лиши от въглищата, които се добиват в Мини „Марица-изток“, завинаги ще загуби енергийната си независимост и това ще бъде поредната непоправима грешка в най-новата ни история.

- Темата „Марица-изток“ промени ли основния тон или очерта повече притеснения за бъдещето на региона?

Считам, че всички политически сили в региона в момента са обединени около идеята за запазване на комплекса, но притеснението за бъдещето остава.
То се засилва и от обстоятелството, че управляващите през последните години, а и настоящото управление не демонстрират желание за разрешаване на проблема по начин, осигуряващ запазване на работните места и продължаване развитието на комплекса.

- Защо да гласуват за вас, за кандидатите на “БСП за България“, избирателите?
Защото кандидатите на Коалиция “БСП за България” са хора с високи нравствени и професионални качества, от различни възрастови групи, съчетаващи опитността с младостта, подкрепяни от устоите на една партия с традиции повече от 130 години.
Нека всички граждани да отидат до урните в изборния ден и да гласуват с разум и мисъл с хартиена бюлетина № 1 за кандидата за кмет, кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места на Коалиция БСП за България!

- Каква е Вашата  визия за град Стара Загора през 2027г.?
Чиста, подредена, зелена, със съвременна инфраструктура, с модерно образование, с дух, култура и изпълнена с млади хора, които живеят, работят и прекарват свободното си време в просперираща Стара Загора – ето това очерта в кампанията ни нашият кандидат за кмет проф. Иван Върляков, който представи програмата на „БСП за България“ за следващите 4 години.

Уважаеми Съграждани,
Изборите за органи на местно самоуправление и местна власт Ви дават възможност да изразите Вашата активна гражданска позиция и да участвате в определянето на бъдещето на община Стара Загора!
Гласувайте на 29 октомври, защото това е Ваше право, но и задължение!
Гласувайте за проф. Иван Върляков - най-достойният кандидат за кмет на община Стара Загора!
Гласувайте за кандидатите на коалиция „БСП за България“, защото това са хора с високи нравствени и професионални качества, изявени личности, съчетаващи опитността и младостта, зад които стои силата на една партия с традиции повече от 130 години.

Гласувайте с хартиена бюлетина № 1 за коалиция “БСП за България” ЗА ПРОСПЕРИРАЩА СТАРА ЗАГОРА!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

Коментари към новината

Още новини от Политика