Новини от област Стара Загора и България

Бонуси за лекари и болничен персонал ще раздаде държавната УМБАЛ в Стара Загора

Бонуси за лекари и болничен персонал ще раздаде държавната УМБАЛ в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

С решение на Съвета на директорите на УМБАЛ "Проф д-р Стоян Киркович "в Стара Загора до края на финансовата 2023 г. всички служители ще получат допълнителни възнаграждения, съобщи пред Divident.EU директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев.

Лекарите ще вземат допълнително над заплатата за месеците ноември и декември по 550 лв., медицинските специалисти по 400 лв., а останалият персонал по 250 лв. Към тези възнаграждения ще бъдат предоставени и ваучери за храна в размер на 200 лв. за месеците ноември и декември.

Бонусите за лекари, медичински сестри и болничен друг персонал са продиктувани от решение на Министерския съвет и осигурени от страна на болницата финансови средства, свързани пряко с усилията и постиженията на целия колектив на лечебното заведение за изтичащата 2023 г., обясни проф. Йовчев.

Университетска болница очаква положителен финансов резултат за четвърта поредна година, каза още за Divident.EU директорът на здравното заведение. Средната заплата за лекар в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ към момента е 3437 лв., за медицински специалист е 2400 лв, а за останалия персонал е 1312 лв.

Увеличението на заплатите през последната година за медицинския персонал е с 256 лв., а при лекарите е с 514 лв. По заплати, лечебното заведение в момента е над праговете, определени по Колективния трудов договор, посочи проф. Йовчев.

Коментари към новината

Още новини от Здраве