Новини от област Стара Загора и България

Преподаватели от Тракийски университет направиха почвени проучвания в Нигерия

Преподаватели от Тракийски университет направиха почвени проучвания в Нигерия
Divident.€U Divident.€U

Проучванията за аграрно развитие на щата Кацина представляват най-широкообхватното двустранно сътрудничество между България и Нигерия в областта на селското стопанство през последните 20 години

Екип от петима преподаватели от Тракийски университет – Стара Загора извърши почвени проучвания, които ще послужат за разработване на планове за развитие на посеви, механизация и напояване в севернонигерийския щат Кацина и в перспектива за изграждане на преработвателни съоръжения.

Учените се отзоваха на поканата на д-р Дикко Радда, губернатор на щата. В научните проучвания от 14 до 18октомври се включиха проф. дн Нели Грозева, зам.-ректор; доц. д-р Мима Тодорова; д-р Емил Димитров; Георги Мошков; Райчо Райчев.
Крайната цел е да бъде изготвена цялостна практическа схема за аграрно развитие на десетки хиляди хектара земя в Кацина.

Българските специалисти бяха приети от губернатора на щат Кацина д-р Дикко Радда и наред с теренната работа проведоха и ползотворна дискусии с комисарите (щатски министри) за земеделието и за поземлените въпроси.
Проучванията на Тракийски университет – Стара Загора за аграрно развитие на щат Кацина представляват най-широкообхватното двустранно сътрудничество между България и Нигерия в областта на селското стопанство през последните 20 години.

Коментари към новината

Още новини от Образование