Новини от област Стара Загора и България

Строителство

Пред старт е проектът за 50 нови къщи в района на Старозагорските бани

15168 22/10/2023 20:05 Строителство Имоти
Пред старт е проектът за 50 нови къщи в района на Старозагорските бани
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Пред старт е проектът за изграждане на 50 нови къщи в района на Старозагорските минерални бани, край пътя за Богородична стъпка. Вървят последни уточнения с общината във връзка с инфраструктурата, съобщиха за Divident.EU от фирмата - инвеститор „Лесо Инвест“.

„Стана много интересен проект. Той ще бъде разделен на две - индивидуални, самостоятелни къщи и комплекс от къщи. Върху площ от 11 дка ще бъде изградена инфраструктурата - пътища, паркинги, озеленяване. Около 20 къщи ще останат като самостоятелни имоти. Останалите ще бъдат в комплекс“, обясни инж. Пламен Михалев, съдружник във фирма „Лесо Инвест“. Автор на архитектурния проект е арх. Стоян Влайков и неговото „Архстудио“.

„Идеята беше да изградим изцяло затворен комплекс, но проучванията ни показаха, че все още в Старозагорски регион много от хората предпочитат отделната собственост, каза инж. Михалев.

Очаква се проектът да стартира в началото на следващата година и да приключи до няколко години. Това ще бъде най-мащабният до момент комплекс от къщи в Старозагорски регион.

Жилищно строителство Строителна фирма „Лесо Инвест“ ще приключи в края на тази година един от най-мащабните си жилищни проекти - комплексът над пивоварна „Загорка“, непосредствено до боровата гора.

сградата на комплекса до

Вторият блок от жилищния комплекс се оказа доста интересен за старозагорци. Първият блок вече е продаден на 100%, а втората над 50%. Общо двете сгради имат около 130 апартамента. Изградени са и гаражи на три нива, което изцяло решава въпросът с паркирането на собствениците.

Още един мащабен жилищен проект довършва старозагорската строителна фирма. Тя строи жилищна сграда с разгърната застроена площ от около 5000 кв. м. в центъра на Казанлък. Инвеститор на обекта е фирма „Нимекс“. Старозагорската строителна компания предвижда до края на годината да приключи с грубия строеж на обекта.

Индустриални обекти Фирма „Лесо Инвест“ работи върху един от най-мащабните индустриални обекти в региона – новата база на старозагорската фирма за търговия с храни „Брадърс Комерс“, която се изгражда в бившия корпус 8 на ДЗУ. Тя ще разполага с три етажа, значително ще бъдат увеличени наличните площи.

„Базата е мащабна. Тя е предизвикателство дори за нас, защото много по-трудно е да се реконструира стара сграда, отколкото да се изгради напълно нова“, коментира инж. Михалев. На този етап фирмата му е приключила около 25% от работата по обекта, така че тя ще продължи и през следващата година.

Базата на „Брадърс Комерс“ ще бъде с около 15 000 кв. м. площ - офиси, административна част, битови помещения, транжорни, кухни, магазин, паркинги.
Само първият етап от финансирането на новия обект ще достигне 10 млн. лева.
„Лесо Инвест“ работи и върху изграждане на подпорни стени по новия път от Казанлък до яз. „Копринка“. Там строителната компания работи съвместно с ПСК „Ес Би Ес“.

Съвсем скоро „Лесо Инвест“ ще реализира планирано разширение на дъщерната си фирма „Изолинвест“, което ще бъде на стойност 2 млн. лева. Складовата и производствената площ на фирмата ще бъдат разширени с около 1600 кв.м. Производството ще бъде модернизирано с нови машини, които вече са закупени.

Коментари към новината

Още новини от Строителство