Новини от област Стара Загора и България

Кандидатът за общински съветник от Продължаваме Промяната

Бончо Григоров: Стара Загора има нужда от по-ефективно здравеопазване на местно ниво

Бончо Григоров: Стара Загора има нужда от по-ефективно здравеопазване на местно ниво
Съдържание от Коалиция ПП-ДБ Съдържание от Коалиция ПП-ДБ

Бончо Григоров е на 38 години, от Стара Загора. Доктор е по биоорганична химия на природните и физиологични активни вещества. Преподавател е в Тракийски университет и завеждащ сектор молекулярно-генетична диагностика в лабораторията на една от водещите болници в града. Повече от 10 години се занимава с молекулярно-генетична диагностика. Женен с две деца. Кандидат е за общински съветник в листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“

„Постигането на по-ефективно здравеопазване на местно ниво с фокус върху персонализираната и превантивната медицина е личната ми кауза, която ме мотивира да се включа в предстоящия вот“. Това коментира кандидатът за общински съветник в Стара Загора от листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Бончо Григоров.

„В съвременните научни изследвания двете са в основата на здравеопазването. И започват от най-ранна детска възраст. Сред елементите на превенцията, например, са здравословното хранене и физическата активност още при децата“, допълни още Бончо Григоров. За да подобрят здравословното хранене на учениците на територията на община Стара Загора от коалицията предлагат бъдещия общински съвет да изработи местна Наредба за здравословното хранене при подрастващите.

„В момента се работи с наредби, които са от 2009 година. От тогава до сега обаче доста неща са се променили. Ще използваме опита на специалисти в тази област, заедно с това ще анализираме подробно и работата на общинското предприятие „Ученическо хранене“, за да получават всички деца в учебните заведения по-качествена храна.

„Важно е и да им предоставим условия за спорт. Да, игрищата в средно училище „Максим Горки“ и в V ОУ „Митьо Станев“ са чудесни, но трябва всички учебни заведения, а и детските градини да Бончо Григоровразполагат с такива.

Има наредба на МОН и Министерството на спорта, която урежда въпросът със спорта в училище. Ще настояваме тя да започне да се прилага, ще разговаряме със спортните клубове на територията на общината, за да включим и тях в това. Така и масовият спорт ще получи своето развитие, а клубовете възможност за по пряк достъп до талантите на Стара Загора“, допълни още още кандидатът на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Бончо Григоров.

„Най-големият проблем, пред който е изправена Стара Загора, е липсата на цялостна визия за развитието на общината в следващите 30 години. Освен това сякаш липсва достатъчно комуникация между общината и останалите дружества, които предоставят комунално-битови услуги. Правят се по няколко ремонта на едни и същи места уж с цел подобряване на условията, в които живеем. Потърпевши от това обаче са гражданите, които дишат мръсния въздух. „Въпрос на организация и комуникация между общината и останалие институции е да се избегне това. Така най-после ще получим по-чист въздух, нещо, което е залегнало в нашата програма.

Предвиждаме и насърчаването на използването на градския транспорт чрез въвеждането на вече одобрената нова Траспортна схема. Това ще мотивира хората да оставят личните си автомобили, което не само ще облекчи трафика, но и ще намали финните прахови частици във въздуха. Тези мерки заедно с доизграждането на велоалеи вярвам ще допринесе значително за подобряване качеството на въздуха в града а от там и здравния статус на гражданите“, допълни още Бончо Григоров

За Бончо Григоров като кандидат за общински съветник на Стара Загора гласувайте с бюлетина №66 и преференция 102

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари към новината

Още новини от Политика