Новини от област Стара Загора и България

Живко Тодоров изненада големия актьор Васил Михайлов с картина - кадър от „Капитан Петко войвода“

Живко Тодоров изненада големия актьор Васил Михайлов с картина - кадър от  Капитан Петко войвода
Съдържание от ГЕРБ-СДС Съдържание от ГЕРБ-СДС

Известният актьор Васил Михайлов гостува в родната си Стара Загора с постановката на Театър „Българска армия“ „Завещанието на целомъдрения женкар“ от Анатолий Крим на 17 октомври в Културен център „Стара Загора“.

След края на представлението кметът Живко Тодоров подари на големия български артист, който изигра главната роля, картина на старозагорския художник Димо Генов. Платното изобразява един от емблематичните кадри от серийния филм „Капитан Петко войвода“, в който актьорът се превъплъщава в образа на легендарния борец за свобода и справедливост и остана в сърцата на поколения българи.

„За мен е огромна чест да поздравя великия българин и почетен гражданин на Стара Загора Васил Михайлов. Званието „народен артист“ вече не съществува, но определено мога да кажа, че г-н Михайлов е артистът на народа. Бъдете жив и здрав и винаги добре дошли в родната Стара Загора! Гордея се, че съм Ваш съгражданин, гордея се с всичко, което правите за развитието на изкуството в България!“ – каза Живко Тодоров.

Васил Михайлов поднесе своите благодарности и се обърна към кмета и публиката с думите: „Поздравявам кмета Живко Тодоров за тази невероятна зала, в която се намираме, за парковете и за всичко, което прави за Стара Загора! Благодаря на многобройната публика, която изпълни Културен център „Стара Загора!“.

Коментари към новината

Още новини от Политика