Новини от област Стара Загора и България

Арестуваха двама домашни насилници в Стара Загора заради побой и заплахи

Арестуваха двама домашни насилници в Стара Загора заради побой и заплахи
Divident.€U Divident.€U

Двама млади мъже от Стара Загора са в ареста заради престъпления, извършени в един и същи ден в условията на домашно насилие, без да имат връзка помежду си, съобщиха от Районна прокуратура Стара Загора.

Преди четири дни 27-годишният А.С. съборил на земята приятелката си на 21 години, с която живеел. Влачил я, удрял я по тялото. При падането тя е получила нараняване на дясната ръка.

Второто обвинение е срещу 28-годишният П.К., който след раздялата с 27-годишна жена срязал четирите автомобилни гуми на нейната кола. Това се случило също преди четири дни - на 14 октомври. Същия ден през мобилно приложение той се заканил на пострадалата жена, че ще я залее с киселина и отправил други подобни заплахи.

Според прокуратурата това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Съгласно закона деянието е извършено в условията на домашно насилие. Престъплението е квалифицирано по чл.144, ал.3, т.3 от Наказателния кодекс.

Обвиняемите А.С и П.К. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 18 октомври 2023 г., Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред