Новини от област Стара Загора и България

Сдружение "Самаряни" отвори номинациите за годишните награди "Добрият самарянин"

Сдружение Самаряни отвори номинациите за годишните награди Добрият самарянин
Divident.€U Divident.€U

На 10.10.2023 г, точно в 13:23 часа, за 13-та поредна година, Сдружение “Самаряни” отвори Номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин”!

На едно от ключовите кръстовища в гр. Стара Загора, 30 души - доброволци и служители на Сдружение "Самаряни", се впуснаха в нестандартен флашмоб с посланието "Кръстопът на доброто", с който символично беше отворена пощата на ДОБРОТО за НОМИНАЦИИ!

Възможността за номиниране на добротворци ще продължи до 10.11 (петък), включително, а Церемонията по връчването на Годишните награди “Добрият Самарянин“ ще се проведе на 11.12 (понеделник), от 19:00 часа, в концертната зала на Държавна опера - Стара Загора.

Номинации се приемат на [email protected], както и лично на адрес: гр. Стара Загора, ул. "Патриарх Евтимий" № 57, в Централното управление на Сдружение „Самаряни“ или в специалната пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора.

Инициативата за номиниране на добротворците в нашето съвремие и отличаването им чрез връчване на Годишните награди “Добрият Самарянин”, стартира през 2011 г. и оттогава се провежда всяка следваща година на територията на област Стара Загора. Чрез нея се търсят и отличават отделни личности, които получават високо обществено признание за извършен от тях жест на добротворство към отделен човек или група хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда. Големият финал на това значимо за региона културно-историческо събитие, традиционно се провежда всеки декември, около 14 декември – датата от създаването на Сдружение „Самаряни“.

Критерии и насоки за номиниране на кандидати:
1. Номинираните трябва да са жители на Област Стара Загора и/или да са извършили съответните актове на добротворство на територията на същата област.*
2. Номинираните трябва да са извършили съответните актове на добротворство в периода от датата на затварянето на номинациите през предходната година до датата на затварянето на номинациите през текущата календарна година.
3. Номинираните трябва да са помогнали за постигането на значителни положителни резултати в полза на подобряване качеството на живот на отделен човек или група от хора, т.е действията им да са отговорили на нуждите на човек или група от хора, изпаднали в тежка житейска ситуация.
4. Номиниращите могат да бъдат конкретните получатели на оказаната помощ и подкрепа от страна на добротворците или други лица, които са станали преки или непреки свидетели на извършените жестове на добротворство.
5. Номиниращите трябва да предоставят писмено информация за извършените актове на добротворство от съответните номинирани от тях лица, като същевременно могат да бъдат споделени и предходни подобни жестове, извършени от добротворците. Ако има придружаващи, засвидетелстващи случилото се публикации в печатните или ефирни медии или в социалните мрежи, препоръчително е те да бъдат приложени.
6. Номиниращите следва да предоставят допълнителна информация на ОИК, ако такава бъде поискана от тях в писмен или устен вариант относно представените от тях номинации, за да бъдат спазени критериите за допустимост.

Коментари към новината

Още новини от Общество