Новини от област Стара Загора и България

Деян Дяков, КНСБ: Време е да прекратим блокадите, днес ще решим дали и кога

Деян Дяков, КНСБ: Време е да прекратим блокадите, днес ще решим дали и кога
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Пътувам към магистралата, за да се срещна с протестиращите колеги от „Мини Марица изток“ и да обсъдим дали не е време да свалим блокадите. Това заяви за Divident.EU председателят на КНСБ в „ТЕЦ Марица Изток 2“ Деян Дяков.

„Призоваваме хората да ни подкрепят в подетия от граждани протест утре – 12 октомври. Ние също ще излезем по местата, където протестираме. Но смятам, че утре, след протеста или на следващия ден, барикадите по магистралите трябва да бъдат прекратени.

Не можем да държим държавата блокирана с месеци, докато си решим проблемите. Надявам се до 1 час, след като разговарям с колегите от мините, да имам точна информация как ще постъпим оттук нататък. Не знам какво ще се разберем с тях. Има шанс да паднат блокадите. Битката е толкова дълга. Работейки с правителството, за да си решим част от проблемите, няма много логика да си държим хората по улиците през цялото време“, каза Деян Дяков.

Според него има вариант правителството да върне изпратените в Европейската комисия Териториални планове за справедлив преход, за да започнат протестиращите преговори по тях.

Деян Дяков подчерта, че насроченият протест на граждани за утре не е организиран от синдикалистите, които се разграничават от близки до различни партии хора.

Коментари към новината

Още новини от Икономика